Revoltă la Rovinari. Ambulanță fără medic pentru copilul rănit!

Un copil de doi ani și nouă luni a fost rănit grav miercuri la Rovinari, dar niciun elicopter SMURD nu a fost disponibil pentru a asigura transferul acestuia la un spital cu secție de neurochirurgie. Autoritățile locale au fost însă revoltate să afle că nici măcar o ambulanță cu medic nu poate fi asigurată.

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj lucrează în general cu un singur medic pe schimb, astfel că, atunci când acesta este la un caz, la celelelalte care apar merg ambulanțe fără medic.

Medicii din Rovinari nu puteau însă să riște să trimită copilul la Craiova fără o supraveghere specializată, astfel că în ambulanță au urcat doi medici de la spitalul din Rovinari, unul care ieșise din tură și unul care asigura linia de gardă. La intrarea în județul Dolj, copilul a fost preluat de o ambulanță cu medic trimisă de la Craiova.

Ambulanța Gorj are numai nouă medici, din care patru lucrează doar pe dispecerat, având diverse afecțiuni, iar unul este director. Lucrând pe ture, la SAJ Gorj abia poate fi asigurat un medic pe tură, cel mult doi. Medicii de acolo abia reușesc să își ia concendiu, fără să blocheze activitatea.

Au trecut câteva luni de când prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a promis că problema angajărilor va fi rezolvată la SAJ Gorj, unde 20 de posturi de medic sunt vacante. Șase dintre ele au fost scoase la concurs la finalul lunii iunie, în sensul că a fost publicat anunțul. Patru sunt pentru stația Târgu Jiu, unul pentru Motru și unul pentru Târgu Cărbunești, dar rămâne de văzut dacă au fost persoane interesate să participe.

Reamintim că băiețelul se juca singur în sufragerie, fereastra era deschisă, iar micuțul s-a cățărat pe o jucărie și a reușit să urce pe pervaz, de unde a căzut în gol. (A.A.)

Vizualizări: 4,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: