Magie! Fotbalist devenit iluzionist după o accidentare gravă 

Poveste incredibilă a unui tânăr din Târgu Jiu, care până nu de mult evolua la echipa a II-a de la Pandurii Târgu Jiu. Emil Ecobici a ales să devină magician, după ce a suferit o accidentare gravă ce nu i-a mai permis să practice fotbalul. Emil Ecobici este acum printre cei mai buni cinci iluzioniști din țară.

Emil Ecobici este din municipiul Târgu Jiu și are 27 de ani. Până în urmă cu trei ani a evoluat în echipa a II-a de la Pandurii Târgu Jiu. A jucat fotbalul încă de la vârsta de 6 ani şi visa să evolueze în echipele mari din străinătate. Visul i s-a spulberat după o accidentare gravă la un picior. Așa a ajuns să practice iluzionismul. "Am fost fotbalist cam toată viaţa mea, până când am suferit o ruptură de tendon achilian. Este cam cea mai gravă accidentare posibilă pentru un sportiv. Plecasem la Bucureşti la acea vreme, să mă mut cu fotbalul. Şi de fapt, m-am trezit înapoi la Târgu Jiu unde am stat o lună şi jumătate cu piciorul în gips, după operație. Nu m-am gândit niciodată că o să devin magician", a declarat Emil Ecobici.

"Tot răul e spre bine!"

Noțiunile de bază le-a învățat chiar de la fratele unui coechipier de la Pandurii II, iar pe perioada cât a stat în spital și-a aprofundat aceste învățături.  "Practic, în cazul meu s-a adeverit zicala "Tot răul e spre bine!". Aşa am ajuns să practic magia. Nu fac orice tip de iluzionism, ci din acela în care interacţionez cu fiecare spectator în parte. Nu am un spectacol de scenă, să te uiţi la mine ca la televizor. De obicei mă bazez pe cărţi de joc. Adică trebuie să fie totul palpabil, să poţi să simţi, să faci parte din acest spectacol, nu doar să te uiţi la el. Asta am ales eu să fac", a mai spus tânărul magician.

Spectacole și în străinătate

A avut reprezentații de iluzionism în toată țara, după ce a semnat un contract cu o firmă farmaceutică, fiind prezent la toate evenimentele organizate în diverse localități. Merge la orice tip de eveniment este invitat, chiar și la nunţi, botezuri, cluburi. "E meseria mea, din asta trăiesc acum", a mai spus Emil Ecobici. Tânărul a colaborat în ultimii doi ani şi cu primăria Târgu Jiu, luând parte la manifestările de 1 Iunie, dar şi la „Zilele Oraşului”. A ajuns cu show-urile sale și în afara țării. Ultimul spectacol l-a avut în Londra. Pentru că şi el a fost ajutat în tainele iluzionismului, la rândul său este dispus să ofere lecţii gratuit celor care vor să învețe această meserie.

Galerie foto



Vizualizări: 7,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: