Revolta unui şofer cu handicap: Nu am unde să parchez!

Un gorjean din comuna Runcu, diagnosticat cu poliomielită (paralizie infantilă), este nemulţumit de faptul că de fiecare dată când vine la Târgu Jiu găseşte ocupate locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap. Bărbatul spune că acestea sunt folosite de persoane care nu au vreo dizabilitate şi că poliţiştii locali nu iau nicio măsură pentru a-i verifica şi determina pe şoferi să nu mai parcheze ilegal.

Nicolae Dănciulescu, în vârstă de 54 de ani, din comuna Runcu, spune că locurile de parcare marcate special pentru persoane cu dizabilităţi sunt mereu ocupate. Bărbatul le-a cerut reprezentaţilor Poliţiei Locale din Târgu Jiu să ia măsuri faţă de cei care încalcă drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Discuţiile s-au purtat în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii locali din Târgu Jiu, marţi, în zona Pieţei Centrale, în contextul mini-vacanţei de care beneficiază salariaţii din sistemul bugetar.

„Este aceeaşi poveste de ani de zile. Domnul care mai devreme a plecat din parcare avea tichetul nescris. Un tichet care se poate scoate la orice imprimantă. Are vreo amendă? Eu am avut poliomielită când eram mic, am gradul II de handicap, permanent. Nu este o boală care se vindecă, am permis de conducere. Vreţi să pun maşina de-a doua, să sun poliţiştii locali? Eu, ca persoană cu handicap, nu am unde să parchez. Dacă trebuie să parchez pe un alt loc, trebuie să plătesc taxă. Dacă se dă măcar o amendă pe zi, atunci cred că nu vor mai parca pe aceste locuri”, le-a spus Nicolae Dănciulescu.

De altfel, în timp ce discuta cu reprezentanţii Poliţiei Locale, un tânăr a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Nicolae Dănciulescu l-a întrebat dacă suferă de vreo afecţiune, la care tânărul i-a răspuns că va sta doar câteva minute, după care s-a aşezat la o terasă din apropiere.

Poliţiştii locali din Târgu Jiu spun că legea le permite să aplice amenzi usturătoare, dar că la Târgu Jiu nu este posibil. „Amenda este de la 1.000 la 2.000 de lei, de acum o săptămână s-a modificat cuantumul sancţiunii pentru cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, dar ca măsură complementară trebuie să eliberăm şi locul, lucru care la noi, în Târgu Jiu, nu se poate efectua deoarece nu avem macara pentru a ridica maşinile. Dar este o hotărâre de Consiliu Local care prevede o sancţiune de la 100 la 300 de lei. Într-adevăr, nu-i încălzeşte faptul că altul îşi ia o sancţiune. Oamenii vor să găsească locul liber. Este greu, într-adevăr”, a spus un poliţist local din Târgu Jiu.

AMENZI

De la începutul anului și până în prezent, poliţiştii locali au aplicat peste 1.100 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 137.000 lei, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 125/2011 pentru reglementarea unor reguli în domeniul circulaţiei rutiere pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu și peste 850 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 215 000 lei, conform OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: