Paturi cu telecomandă la spitalul din Novaci

Pacienţii Spitalului Orăşenesc din Novaci, care sunt internaţi la Secţia Neurologie, beneficiază de mai bune condiţii hoteliere. Unitatea medicală a primit o donaţie din partea Clubului Rotary din Lugoj, ce a constat în paturi noi, acţionate prin telecomandă.

„Este vorba de 11 paturi cu telecomandă, aduse din Germania. Paturile sunt noi. Ne-au dotat cu saltele, cu noptiere şi cu cearşafuri de unică folosinţă, destul de necesare în cadrul Compartimentului de Neurologie. Nu pot spune care este valoarea unui pat, dar dacă noi, anul trecut, am achiziţionat cu 1.000 de lei un pat normal, vă daţi seama că acestea depăşesc 4.000 de lei. Pentru Secţia de Neurologie, care este nou înfiinţată, aceste paturi sunt binevenite. Bolnavii cu accidente vasculare trebuie întorşi de pe o parte pe alta să nu facă escare şi este greu să-i mişti cu cineva”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Donatorii au vizitat weekend-ul trecut secţia pentru a vedea cum au fost aşezate noile paturi. Clubul Rotary din Lugoj a mai sprijinit Spitalul Orăşenesc Novaci şi în trecut. Membrii clubului au donat două căzi de hidromasaj, ce funcţionează în ambulatoriul unităţii spitaliceşti. De asemenea, rotarienii ar vrea să doteze toate secţiile spitalului novăcean cu astfel de paturi.

Vizualizări: 1,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: