Revoltați că au de plătit apa consumată un an întreg

Revoltă în rândul localnicilor din satul Sohodol care aparține de Tismana, Gorj. Aparegio le-a trimis facturi de ordinul sutelor de lei pentru apa consumată anul acesta. Sătenii din Sohodol nu au plătit până acum niciodată apa potabilă pe considerentul că rețeaua este făcută cu mulți ani în urmă chiar de ei. Revoltați, oamenii au cerut sprijinul primarului Petre Remetea, care în campania electorală le-ar fi promis că nu vor fi puși la plată.

Sătenii din Sohodol și-au făcut în urmă cu aproximativ 40 de ani propriul sistem de alimentare cu apă. Pe acest considerent, aceștia nu au plătit niciodată apa consumată de la rețea.

În 2008, sistemul de alimentare cu apă a fost modernizat de autoritățile locale cu fonduri guvernamentale și de atunci a fost preluat de administrația publică locală.

În urmă cu aproximativ un an, sistemul de alimentare cu apă a fost preluat de Aparegio și, în ciuda faptului că a fost contorizat consumul de apă, sătenii din Sohodol au refuzat în continuare să plătească.

Chiar înainte de Crăciun, toate gospodăriile din sat au primit de la Aparegio facturile cu consumul pe un an întreg. ”Nu mi se pare corect să ne vină să plătim facturile după un an. Ni s-a spus și ni s-a promis în campania electorală de către domnul primar Remetea că va rezolva problema și ne va susține ca să nu plătim apa. Nu mi se pare normal ca la câteva luni de la alegeri să ne trezim cu facturi de sute de lei. Noi l-am scos primar. Noi l-am votat, că ne-a promis că va fi la fel cu apa ca până acum. Unii au facturi de 300 de lei, iar alții au și câte 900 de lei de plătit, în funcție de cât a consumat fiecare”, a declarat un localnic din satul Sohodol.

Petre Remetea ridică acum din umeri și se face că nu cunoaște situația oamenilor din Sohodol. ”Am aflat că s-au primit aceste facturi de la Aparegio. Eu am format o comisie din care fac parte eu și un reprezentant al Aparegio de la Tismana și încercăm să aflăm care este situația acolo și ce soluții sunt ca să ajutăm oamenii și dacă lucrurile s-au făcut corect în satul Sohodol. Mai mult nu știu ce să vă spun, că nu știu decât după ce se va întruni comisia”, a declarat Petre Remetea.

Vizualizări: 3,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: