Romanescu: Am primit o sumă mai mică decât în 2017 și 2018

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se declară dezamăgit de suma pe care a primit-o, zilele trecute, de la Consiliul Județean Gorj. Este vorba despre sumele provenite din TVA pentru echilibrarea bugetelor. În conturile primăriei reședință de județ au intrat peste 16 milioane de lei.

Banii sunt mai puțini decât în ultimii ani, susține primarul Romanescu: „Este o sumă insuficientă pentru rezolvarea tuturor problemelor, mai mică decât în 2018, mai mică decât în 2017. Nu neapărat ca valoare, ci ca acoperire a necesităților noastre pentru anul 2019. Sperăm că vor mai fi rectificări. Sunt foarte multe proiecte pe care le-am dezvoltat în acest an și care necesită finanțare”.

Romanescu își pune speranțele în următoarea împărțire pe care o va face Consiliul Județean, mai ales că are nevoie de mulți bani pentru finalizarea lucrărilor propuse pentru acest an. „Am și avut o discuție cu președintele Consiliului Județean și cu reprezentanții Finanțelor Gorj. Sperăm ca după august, septembrie, să mai primim ceva sume mai ales pentru a putea asigura partea de cofinanțare la proiectele europene și finanțarea pentru proiectele în derulare sau pentru cele pe care le vom scoate în perioada imediat următoare la licitație. Vorbim aici de cele trei mari investiții pe care le realizăm la Târgu Jiu și care au presupus o suplimentare de fonduri. Nu ne așteptam la acest lucru, dar, după modificarea apărută în lege, a trebuit să reevaluăm indicatorii pe toate investițiile în derulare sau în licitație. E undeva la o sumă suplimentară de 50-60 de miliarde de lei vechi”, a mai anunțat primarul Romanescu.

Vizualizări: 595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: