Contract subevaluat, bani în plus de la bugetul local

Autoritățile din Motru au solicitat 900 de mii de lei de la Ministerul Dezvoltării să reabiliteze și să doteze o școală și două grădinițe. Necesarul l-au făcut cu dascălii de acolo, dar după ce au primit banii au ajuns la concluzia că nu le sunt suficienți pentru toate lucrările, mai ales că a crescut și manopera odată cu majorarea salariului din construcții. Așa s-a făcut că primăria a mai alocat, din bugetul local, încă 700 de mii de lei.

Proiectul pentru reabilitarea unităților de învățământ a fost aprobat de anul trecut. Până acum, nu a demarat nicio lucrare pentru că nicio firmă nu s-a dovedit interesată de acestea. Prețul era prea mic așa că aleșii locali au reanalizat cheltuielile și le-a dat cu virgulă. “S-a făcut o întâlnire cu directorii de școli și fiecare a spus de ce va avea nevoie. Toate aceste investiții au dus la 9 miliarde jumătate de lei vechi. Pentru Școala Generală 1 și pentru două grădinițe. Grădinița arată acum ca după bombardament. Nu există dotări moderne, tablă modernă, calculatoare. Noi cerem doar 9 miliarde și ceva de la Guvern. Guvernul ne-a acordat cât am cerut, la virgulă”, a explicat viceprimarul din Motru, Cosmin Morega.

Nicio firmă nu a venit cu vreo ofertă când a fost organizată licitația, iar acest lucru le-a dat de gândit autorităților. Așa au ajuns să suplimenteze valoarea contractului cu încă 700 de mii de lei. „Am scos la licitație aceste lucrări. După prima licitație, am luat legătura cu specialiștii. Nu poți să treci sacul de ciment cu 14 lei când el e 18-19 lei doar de dragul de a avea suma mai mică. E clar că acest contract a fost subevaluat. S-a concluzionat că a fost subevaluată acea lucrare. Am aprobat din nou indicatorii tehnico-economici. Consiliul Local a suplimentat lucrarea cu vreo 7 miliarde de lei. Nu am putut să cerem 16 miliarde de la Guvern și am cerut doar 9 și acum acești 7 miliarde îi vom suplimenta noi”, a mai spus Morega, acesta vorbind în lei vechi.

Vizualizări: 1,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: