Șef nou la ISJ Gorj: Vreau să reintroducem firescul

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj are un nou inspector general. Este vorba de Marcela Mrejeru, profesor de istorie la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Mrejeru spune că a primit ordinul de numire semnat de ministrul educației și că de marți, 26 martie, va intra în pâine. ”Ordinul a venit, îl am. De mâine mă duc la Inspectorat. Până la urmă, pentru mine este o provocare numirea în funcție și vreau să reintroducem firescul la Inspectoratul Școlar, lucru care trebuie să existe. Respectul față de dascăli, față de părinți, față de elevi. În primul rând, să ne respectăm unii pe alții și să facem în așa fel încât să nu mai avem atâtea probleme”, a declarat Marcela Mrejeru.

Vestea pică tocmai în momentul în care Ion Ișfan, cel care a condus în ultimii ani ISJ Gorj, se află la Ministerul Educației pentru a cere clarificări în ceea ce privește motivul pentru care nu i-a fost prelungit mandatul.

”Sunt la minister, să port o discuție cu doamna ministru. Eu am dat un concurs, l-am luat, sunt în primii 12 inspectori generali din România. Ordinul de numire a fost în 24 martie 2015, contractul de management l-am semnat pe 7 aprilie. Normal ar trebui să se termine pe 7 aprilie. Legea nu spune că trebuia să fie 4 ani sau 2 ani, 5 ani sau 1 an. La toți ceilalți inspectori generali doamna ministru le-a prelungit cu încă un an mandatele, mie nu. Pe ultimul an, am primit 93.5 puncte, calificativul ”foarte bine”. Astăzi (n.red. 25 martie) l-am primit”, a spus Ion Ișfan.

Profesorul Marcela Mrejeru este unul dintre cei 19 vicepreședinți ai PSD Gorj.

Vizualizări: 9,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: