Romanescu: Patruzeci de firme vor construi cele 100 de blocuri. Condițiile de licitație!

Primarul din Târgu Jiu anunță că va organiza o sută de licitații pentru cele o sută de blocuri pe care le va construi în zona Narcise, astfel încât să permită și companiilor mici să participe, dar și pentru a evita eventual blocaje în executarea construcției. Valoarea totală a investiției este 35 de milioane de euro. Pot participa firme cu cifră de afaceri de test 350.000 de euro.

Fiecare bloc se va licita individual, anunță Romanescu. 

”Cel puțin politica pe care o vom avea pentru obiectivele pe care le scoate la licitație în acest an, că suntem de la începutul anului 2023, este politica aducerii celor mai multe firme care au executat lucrări pe raza municipiului Târgu Ju. V-am spus, și la blocuri, avem 100 de blocuri de câte 6 apartamente. Fiecare bloc se va licita în mod individual. Eu îmi doresc ca firma de construcții care  are un portofoliu de lucrări de 350.000 de euro în ultimii 5 ani de zile să poate să câștige o măcar o licitație și să vedem pe șantier, în Narciselor, 30-40 de firme. N-o să mergem cu pachete mari”, a spus Romanescu.


El a mai spus că va impune și condiții de executare a lucrării pe propria cheltuială, dacă nu termină construcția în doi ani. 

”Riscul cel mai mare la pachete mari, mai ales că termenul de execuție este foarte scurt, 2 ani de zile, 2 ani de zile trebuie să finalizez cartierul și o să introducem în contract o condiție: dacă nu ți-ai finalizat lucrările după 2 ani de zile după ce ai câștigat licitația, restul de lucrările, ai execuți pe finanțarea ta. Așa mi se pare normal, dacă eu-ți asiguri toată finanțarea, te-ai prezentat la licitație, ai știut care sunt condițiile prevăzute, cu posibilitatea de prelungire în condiții deosebite. Nu mai vii peste 2 ani de zile să îmi spui că n-ai putut să termini lucrarea în 2 ani de zile pentru că de cele mai multe ori aici am păcătuit”.

Vizualizări: 2,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: