Trucuri pentru a-ți feri casa de hoți

S-a dat startul vacanțelor odată cu venirea verii dar s-a dat şi startul  spargerilor în locuințe. În timp ce oamenii își pregătesc plecările în destinații mai mult sau mai puțin îndepărtate poate că nu știu foarte bine că este cea mai bună perioadă pentru furturi. 

În general, furturile din locuințe sunt cauzate de oportunitate. Un hoţ este un străin care știe doar că locuința ta este o țintă ușoară pentru el. Potrivit unor studii, cele mai multe spargeri durează între 90 de secunde și 12 minute și au loc între orele 10 dimineața și 15:00. 

Dacă pleci în vacanță, o fereastră lăsată deschisă este, de cele mai multe ori, o invitație pentru răufăcători. Cu toate că nu este recomandat, unii oameni păstrează o cheie de rezervă de la ușa de intrare în casă sub covorașul din fața ușii sau sub vreo piatră din grădină. Dacă vrei să păcălești un eventual hoț, lasă acolo o cheie de rezervă falsă. Odată ce hoții au cheia, vor încerca în zadar să deschidă ușa. Mai mult, ar putea bănui că sunt urmăriți. Frica lor îi va determina să abandoneze misiunea în cazul în care îi vede cineva.

Un truc util este instalarea unui temporizator de lumini pe care să îl activezi pentru câteva ore în nopțile în care pleci de acasă. Acest lucru i-ar putea descuraja pe hoții care preferă să acționeze atunci când nimeni nu este acasă. Este indicat ca înainte să pleci de acasă, să te asiguri că toate obiectele valoroase sunt puse într-un loc sigur, ascunse.

Probabil e o idee de neînchipuit în zilele noastre, însă în momentul în care vorbim despre planurile de călătorie în mediul online, nu facem decât să anunțăm că locuința noastră va rămâne goală şi nesupravegheată.

Cel mai bun prieten al omului este și cel mai bun paznic al casei și cea mai eficientă armă împotriva hoților. Un câine care latră poate descuraja potențialii atacatori, în timp ce avertizează asupra oricărei activități ciudate pe proprietatea ta.

În general, cei care dau spargeri în locuințe evită confruntările, scopul lor fiind să intre și să iasă cu prada dorită într-un timp cât mai scurt, fără să fie văzuți. Tocmai de aceea, o pereche de ghete bărbătești lăsate la intrare i-ar putea pune în alertă: „În casa asta este un tip masiv care mi-ar putea face rău”.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: