Romanescu, şase luni de mandat: Trebuia să fiu mult mai exigent

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu este tocmai mulţumit de realizările sale în cele 6 luni de când se află în fruntea municipiului. Romanescu a explicat că a preluat un buget întocmit de alţii şi că nu poate vorbi despre proiecte proprii, deoarece a trebuit să le ducă la bun sfârşit pe cele moştenite. Este încântat de faptul că a rezolvat problema comercianţilor de la târgul de haine vechi din zona Ciocârlău, că a dezamorsat conflictele de la Transloc şi Polaris. În schimb, Romanescu îşi reproşează că nu a fost mai exigent cu angajaţii primăriei.

 Reporter: Sunteţi mulţumit de realizările din cele 6 luni de mandat?

Marcel Romanescu: Nu sunt mulţumit în totalitate. Sunt lucruri pe care le-am făcut şi lucruri pe care mi le-aş fi dorit să le realizez în această perioadă. Nu am putut, dar voi face în aşa fel încât atunci când voi face o analiză a mandatului meu la un an să se regăsească şi acele obiective pe care am dorit să le fac în cele 6 luni.

 Rep.: De ce nu aţi putut să le realizaţi?

M.R.: A fost o perioadă extrem de dificilă. Pe de o parte, legat de un buget pe care trebuia să îl duc la bun sfârşit şi de lucrările care erau deja prevăzute şi pe care le-am continuat după ce am venit în primărie. Au fost probleme legate şi de relaţionarea cu o parte din aparatul primăriei, poate chiar şi cu Consiliul Local. Dar încerc să găsesc soluţii ca anul viitor această relaţie să se îmbunătăţească.

 Rep.: În privinţa Consiliului Local, ce soluţii aţi putea găsi? Poate o înţelegere politică.

M.R.: Este clar că este singura modalitate în care ai putea să funcţionezi. S-au făcut mai multe demersuri, până în acest moment nu pot să spun că există ceva concret. Există doar la faza de discuţii.

 Rep.: Ne puteţi spune un lucru cu care vă mândriţi?

M.R.: Un lucru care mă încântă la acest moment, dacă aş putea să mă uit în trecut, este legat de dezamorsarea anumitor situaţii pe care le-am avut la nivelul primăriei. Şi aici mă refer la acea situaţie cu Coleus, Transloc şi Polaris, situaţii care au necesitat foarte mult timp. Au fost foarte multe discuţii pe care le-am purtat şi cu o parte şi cu alta şi care în acest moment sunt rezolvate sau la acest moment nu mai nasc probleme.

 Rep.: Vă reproşaţi ceva?

M.R.: Poate trebuia să fiu mult mai exigent şi cu mine, şi cu oamenii din cabinet, dar şi cu o parte din aparatul Primăriei municipiului Târgu Jiu. Am încercat să le explic faptul că deciziile pe care a trebuit să le iau în perioada trecută, indiferent cine era în locul meu le aborda în acelaşi mod, dacă dorea cu adevărat să respecte legea. Nu ştiu dacă au înţeles, sunt convins că o parte au înţeles, alţii nu au înţeles. Cred că prin discuţii, prin comportamentul meu, îi voi determina să capete încredere în totalitate în mine.

 Rep.: Reticenţa lor a plecat de la acele decizii de impunere în procesul cu ANAF?

M.R.: Exact. A fost o perioadă destul de delicată, nu mi-am dorit-o. Niciun primar aflat nou în funcţie nu îşi doreşte să treacă printr-o astfel de etapă: să intre în primărie şi după o lună să-i vină două rapoarte ale ANAF şi trei rapoarte ale Curţii de Conturi. Se creează acea tensiune care a existat. Fiecare îşi apără propria piele. Fiecare consideră că puteai să iei şi o altă decizie. Nu ştiu. Eu cred că am luat decizii corecte, lăsând la o parte şi posibilitatea angajaţilor din Primăria Târgu Jiu de a se apăra. Până la o decizie a instanţei, nu pot considera pe cineva vinovat, doar judecătorul poate să spună dacă a fost sau nu vinovat angajatul meu, însă eu trebuia să îmi iau anumite măsuri de precauţie

Vizualizări: 1,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: