Bunoaica: Am dreptul să fiu titular în comisia de negociere

Sindicatul Solidaritatea 2013, condus de Nicu Bunoaica, devine majoritar la Cariera Lupoaia. Bunoaica a spus într-un interviu la Radio Infinit că a primit 150 de adeziuni de la oameni care au părăsit Sindicatul Liber Cariera Lupoaia după ce Nicolae Bădiţă a fost reales preşedinte. Bădiţă a luat puţin mai mult de jumătate din voturile exprimate. Bunoaica cere acum loc de titular în comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Reporter: Este adevărat că mai mulţi oameni din sindicatul lui Bădiţă au trecut în sindicatul dumneavoastră?

Nicu Bunoaica: Am 150 de adeziuni. Din 610 de salariaţi de la Lupoaia, care erau în sindicatul domnului Bădiţă, l-au votat doar 304. A câştigat cu voturile celor de la TESA. Domnul Bădiţă a avut drumuri continuu la EMC pe la personalul TESA, în toate birourile, în  care le-a spus la oameni că îi va apăra. Dar, eu zic că aceşti oameni din birouri ar trebui să se gândească bine ce a făcut Bădiţă la reorganizarea unităţilor miniere. Nu i-a apărat, parcă nici nu erau în Sindicatul Liber de la Lupoaia. Deci, oamenii şi-au dat seama că Bădiţă a pierdut împreună cu FNME la semnarea contractului de muncă, ştiţi dvs., cu Ciurel, au pierdut toate drepturile.

Rep.: De asta au venit în sindicatul dvs. cele 150 de persoane?

N.B.: Sunt mai multe persoane care au votat cu alţi candidaţi şi care se vor reorienta spre alte sindicate, pentru că nu-l mai acceptă pe acest om. Nu a făcut nimic pentru ei.

Rep.: Credeţi că vor veni toţi la sindicatul dvs.?

N.B.: Pe mine nu mă interesează să fiu eu marele lider sindical Bunoaica. Pe mine mă interesează Contractul Colectiv de Muncă. Este momentul ca noi, oamenii, să facem front comun prin Sindicatul Solidaritatea 2013, pentru negocierea CCM. Sunt în comisia de negociere, sunt înlocuitor, dar făcând sindicat majoritar la Lupoaia, îmi voi cere dreptul care mi se cuvine, să fiu în comisia de negociere titular.

Rep.: Credeţi că mai aveţi şanse să deveniţi titular în comisia de negociere?

N.B.: De ce să nu am, probabil ceilalţi colegi mă vor susţine. Până la urmă numărul de oameni pe care îi reprezinţi. Va fi o mare problemă pentru administraţie dacă eu voi deveni majoritar. Voi purta dialog, dacă nu, ştiţi şi dvs., eu am fost adeptul oricăror forme de protest pentru a nu pierde drepturile minerilor.

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: