Ruptură între Putin și Biden. Rusia şi-a rechemat ambasadorul

Rusia a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorul în SUA pentru consultări, dând în acelaşi timp asigurări că vrea să evite "degradarea ireversibilă" a relaţiilor cu Washingtonul, care se află "într-o stare dificilă" de ani de zile, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova "pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA"

Preşedintele american Joe Biden a declarat că şeful statului rus Vladimir Putin "va plăti" în curând pentru dirijarea eforturilor destinate să încline balanţa spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA, relatează Reuters.
"El va plăti un preţ", a declarat Biden într-un interviu difuzat miercuri de ABC News. Întrebat care vor fi consecinţele, el a spus: "Veţi vedea în scurt timp".

Comentariile sale survin după ce un raport al serviciilor de informaţii americane a confirmat marţi vechi alegaţii potrivit cărora Putin s-ar fi aflat în spatele ingerinţei Moscovei în alegerile din SUA, o acuzaţie calificată de Rusia ca fiind fără fundament.

În acelaşi timp, Biden a spus că "sunt zone unde este în interesul nostru comun să lucrăm împreună", cum ar fi reînnoirea acordului nuclear START.

Vizualizări: 1,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: