Rușeț: Nu vom închide anul acesta nicio carieră

Peste 1.400 de oameni s-au angajat la CE Oltenia până acum, deși planul inițial de angajare era 600. CE Oltenia trebuie să continue să extragă cărbune pentru a asigura energie. Nu vom închide nicio carieră, explică Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan.

Angajările continuă. ”În acest an s-au făcut în jur de 1.400 de angajări, incluzând cei 600 care trebuiau angajați datorită întâlnirii care a fost la București, legată de relansarea producției de cărbune și de asemenea ținând cont de înlocuire a foștilor noștri colegi care s-au pensionat între timp”. 


Până la finalul anului ar fi trebuit închise caiere din CE Oltenia: ”Nu am închis anul acesta nicio carieră, nu vom închide anul acesta nicio carieră proprie. S-au făcut și exproprieri în limitele planului nostru de dezvoltare a carierelor care trebuiau să-și continue extinderea după anul 2022. Sigur, în contextul în care aveam în anul 2022 închidere a carierei Peșteana, închide Cariera Lupoaia, noi încă nu le-am închis, pentru că, directiva guvernul este să producem energie la maximă pe cărbune în această perioadă, adică practic este chemarea noastră să salvăm încă o dată sistemul energetic național”, a spus Rușeț.

Vizualizări: 1,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: