Cât costă curentul pe care îl consumă Dacia Spring 

Dacia a lansat în urmă cu un an primul model de mașină electrică. În timp ce mulți au criticat modelul pentru design și confort, clienții care l-au cumpărat se arată mulțumiți de Dacia Spring, cel puțin în ceea ce privește consumul. 


Cei care au renunțat la mașinile pe combustibil pentru autovehicule electrice pot spune că fac economii importante, mai ales după ce prețurile la carburanți au crescut în ultima perioadă. Cum cea mai accesibilă mașină electrică pentru români vine chiar de la producătorul autohton Dacia, înainte de a achiziționa o astfel de mașină, oamenii vor să știe cât consumă exact.

După ce a parcurs mai bine de 45.000 de km cu Dacia Spring, un român a dezvăluit cât consumă, de fapt, această mașină și câți bani a cheltuit pentru a o încărca, în decurs de un an. Acesta a explicat, pe un site dedicat automobilelor electrice, cât l-a costat încărcarea mașinii cu care a parcurs până în prezent peste 45.000 de kilometri. Pe lângă cheltuielile cu curentul electric, românul a explicat și cât l-au costat reviziile și asigurările mașinii.

Șoferul a transmis prin intermediul site-ului electromobilitate.ro că, din octombrie 2021, de când a achiziționat mașina, și până în prezent, a parcurs în jur de 46.750 km, iar pentru încărcarea mașinii a plătit aproximativ 2.100 de lei. La un calcul simplu, rezultă un cost de 5,09 lei la suta de kilometri.

La cheltuielile pentru încărcarea mașinii se adaugă asigurarea obligatorie (RCA), asigurarea facultativă (CASCO), revizia de la 30.000 km și anvelopele de iarnă. Pentru toate acestea, românul a scris că a mai cheltuit în total 4.700 de lei.

Vizualizări: 6,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: