Ruşeţ: Raportul va fi dezbătut cu sindicatele

Raportul întocmit de comisia CE Oltenia care a verificat situaţia din carierele miniere va fi dezbătut cu sindicatele. Reprezentanţii salariaţilor vor afla concluziile în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului de Sănătate şi Securitate în Muncă ce va avea loc săptămâna viitoare. Administraţia CE Oltenia spune că anumite deficienţe constate în timpul verificărilor au fost deja remediate.

Raportul cuprinde concluziile verificărilor efectuate în toate unităţile miniere ale CE Oltenia. Unii lideri sindicali au reproşat administraţiei lipsa de transparenţă în legătură cu acest raport. Documentul cuprinde problemele constatate de comisie în cele 10 subunităţi miniere de carieră. „Raportul a fost depus acum o săptămână şi ceva. A fost direcţionat către directorul Direcţiei Miniere şi coordonatorul Departamentului de Sănătate şi Securitate în Muncă, pentru a avea eventuale obiecţii, şi va fi dezbătut în Comitetul de Sănătate şi Securitate în Muncă în prima şedinţă, care va fi o şedinţă extraordinară, cu reprezentanţii lucrătorilor. Sunt 18 reprezentanţi ai lucrătorilor în acest comitet, şi cu responsabilii de la Protecţia Muncii din cadrul subunităţilor. Comitetul se va întruni, cred, în cursul săptămânii viitoare. Nu am competenţe nici în convocare, voi participa doar dacă voi fi invitat”, a declarat Ion Ruşeţ, consilierul directorului general al CE Oltenia.

Ion Ruşeţ a făcut parte din comisia care a verificat condiţiile de lucru în unităţile miniere. Salariaţii i-au comunicat că salopetele sunt de proastă calitate, la fel şi bocancii, că lipsesc uneltele şi materialele cu care să intervină când trebuie să remedieze problemele. „Toate neconformităţile existente au fost constatate în raport, cu propuneri de îmbunătăţire şi de eliminare a lor. La ora la care discută, după 2 săptămâni de la finalizarea raportului, suntem deja cu paşi importanţi făcuţi. De exemplu, echipamentul de protecţie a fost adus în magazie, conform graficului din contracte. Unele au fost încheiate în august, au termene de finalizare în lunile octombrie-noiembrie, pe unele repere. Aprovizionarea cu echipament de iarnă se apropie de final, mai trebuie aduşi bocancii de iarnă. Contractul este încheiat, dar nu au fost livraţi. Pe de altă parte, la drumurile de acces au început lucrările de pregătire pentru perioada decembrie-martie”, a explicat Ion Ruşeţ. Conform acestuia, salopete de iarnă şi bocanci primesc toţi salariaţii din unităţile miniere, din producţie, iar echipamentul vătuit se acordă doar celor care anul trecut nu au primit. Astfel de echipamente de iarnă se alocă salariaţilor o dată la doi ani.

Vizualizări: 2,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: