Rușine națională la Eurovision 2023, România nu s-a calificat în finala de sâmbătă

Reprezentantul României în concursul Eurovision 2023, Theodor Andrei, nu s-a calificat în finala de sâmbătă. Australia şi Albania sunt printre cele zece ţări care vor cânta din nou în arena de la Liverpool, acolo unde are loc întrecerea.

Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia sunt cele zece ţări care s-au calificat în finala Eurovision 2023 de sâmbătă, la Liverpool. Theodor Andrei, reprezentant al României a cântat melodia „D.G.T. (Off and on)” și a concurat în cea de a doua semifinală a competiţiei însă a ratat calificarea.

Artiştii din cea de a doua semifinală calificaţi sunt Albina & Familja Kelmendi cu "Duje" (Albania), Andrew Lambrou cu "Break a Broken Heart" (Cipru), Alika cu "Bridges" (Estonia), Gustaph cu "Because of You" (Belgia), Teya & Salena cu "Who The Hell Is Edgar?" (Austria), Monika Linkyte cu "Stay" (Lituania), Blanka cu "Solo" (Polonia), Voyager cu "Promise" (Australia), Brunette cu "Future Lover" (Armenia), Joker Out cu "Carpe Diem" (Slovenia).

Aceştia se alătură, în finala care va avea loc sâmbătă, reprezentanţilor primelor 10 ţări care au fost alese în semifinala de marţi: Croaţia, Republica Moldova (Pasha Parfeny cu "Soarele şi Luna"), Elveţia, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia şi Norvegia.

Calificate din oficiu în marea finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de "Marele 5": Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, precum şi Ucraina, care a câştigat Eurovision 2022.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe M&S Bank Arena din Liverpool sâmbătă.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Joi seară, publicul a ascultat şi fragmente din cântecele Spaniei - reprezentată de Blanca Paloma, Marii Britanii - Mae Muller, şi Ucrainei - Tvorchi, calificate automat în finală.

În timpul votului, Mariya Yaremchuk din Ucraina (concurentă Eurovision în 2014) a cântat mai multe melodii ucrainene îndrăgite. I s-au alăturat rapperul OTOY şi reprezentanta ucraineană Junior Eurovision, Zlata Dziunka, în vârstă de 14 ani. Punctul culminant a fost interpretarea cântecului "Carol Of The Bells", care se bazează pe melodia ucraineană "Shchedryk", scrisă de compozitorul ucrainean Mykola Leontovych în 1914.

Vizualizări: 1,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: