Încep semifinalele de la Eurovision 2023. Când va intra România în concurs

Cea de-a 67-a ediție a concursului Eurovision Song Contest va fi găzduită Anglia, la Liverpool, însă în numele Ucrainei care a câștigat ediția din 2022 a concursului. Marea finală Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool Arena sâmbătă 13 mai, semifinalele având loc marți 9 și joi 11 mai.

Liverpool se pregătește să găzduiască Eurovision 2023 și să pună Ucraina în centrul evenimentului din acest an. Dar până atunci, marți, 9 mai, și joi, 11 mai, sunt programate cele două semifinale.

Semifinala 1 a Eurovision Song Contest 2023 va aduce pe micile ecrane 15 țări, printre care și Republica Moldova, însă numai 10 dintre ele se vor califica în mare finală din 13 mai.  Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaijan, Cehia, Olanda şi Finlanda sunt țările care vor intra marți seară în concursul Eurovision 2023, ediție ce va fi transmisă în direct, de la 22:00, pe TVR 1, TVR Internațional și TVR.

Reprezentanții celor 10 țări care vor merge mai departe în marea finală vor fi desemnați exclusiv prin votul publicului.

În afară de telespectatorii din țările participante în semifinală (care pot vota pentru oricare alt concurent în afară de cel din țara lor), în prima semifinală vor mai putea vota și oamenii din Franţa, Germania şi Italia, cele trei state fiind calificate direct în marea finală.

La aceste voturi se va adăuga şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă noutatea Regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflați în țări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicația www.esc.vote.

România, reprezentată de Theodor Andrei, va intra în concurs din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Semifinala 1 Eurovision 2023 în ordinea intrării în concurs:

    Norvegia – Alessandra – Queen of Kings

    Malta – The Busker – Dance

    Serbia – Luke Black – Samo mi se spava

    Letonia – Sudden Lights – Aija

    Portugalia – Mimicat – Ai coracao

    Irlanda – Wild Youth – We Are One

    Croația – Let 3 – Mama SC!

    Elveția – Remo Forrer – Watergun

    Israel – Noa Kirel – Unicorn

    Moldova – Pasha Parfeni -Soarele și luna

    Suedia – Loreen – Tattoo

    Azerbaidjan –TuralTuranX – Tell Me More

    Cehia –Vesna – My Sister’s Crown

    Olanda – Mia Nicolai și Dion Cooper – Burning Daylight

    Finlanda – Kaarija – Cha Cha Cha

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: