S-a vaccinat la un an după infectare: Am rămas tâmpit când am văzut programarea

Întâmplare greu de crezut. Bunicul din comuna gorjeană Văgiulești, devenit celebru pentru sârba jucată în curtea spitalului din Târgu-Cărbunești, a primit serul anti-Covid la fix un an de când s-a infectat. Teodor Popescu a încercat de câteva luni să se vaccineze și a găsit loc la centrul amenajat în cadrul spitalului din Turceni. Coincidența devine și mai mare când vine vorba de rapel. Îl va face, spune bărbatul, la un an de la ziua în care s-a vindecat.

Luni după-amiază, Teodor Popescu a mers la centrul de vaccinare de la Turceni, însoțit de nepoata lui, Elena. Bunicul cunoscut în toată țara pentru energia cu care a părăsit spitalul, anul trecut, când s-a vindecat de Covid, abia aștepta să se vaccineze, sperând că așa va fi stopată pandemia și va fi protejat de o reinfectare.

„Am încercat să mă programez dinainte de Crăciun. Am primit acasă că, în data de 12 aprilie, la ora 17, să vin la vaccin. Am rămas tâmpit. Era o coincidență fantastică. Acum un an, eu am luat virusul din Motru, când am fost să schimb niște bani. Ca un făcut, când fac rapelul, fac un an de când m-am eliberat de Covid. Am fost puțin contrariat. Mulți mi-au zis să nu vin la vaccin. E coincidență, semn, destin, nu mi-e frică. Viața mea a fost tulburătoare, am trăit și am văzut multe”, a spus Teodor Popescu.

Chiar și la un an de când s-a infectat, bărbatul în vârstă de 61 de ani povestește că încă resimte unele efecte ale bolii. „Încă mă simt afectat, obosesc repede, nu m-aș sătura de somn. Pentru mine, doctorii au fost și sunt niște îngeri, îngeri în combinezoane. Îmi amintesc și acum că eram în spital, la Cărbunești, și mă rugam în fiecare dimineață și îi mulțumeam lui Dumnezeu că mi-a mai dat o zi. În medici, trebuie să avem încredere. Încă am energie să joc, dar nu mai sunt ocazii. Pandemia asta ne-a închis, ne-a izolat de tot”, a mai spus bunicul.

Nici acum nu a lăsat garda jos în fața virusului. „Cred că sunt cel mai bine protejat om de la mine din sat. Și acum port masca peste tot, casa e plină de dezinfectanți, nu prea mai plecăm de acasă. A fost un an foarte greu, a fost greu și pentru Elena pentru că a început liceul, dar suntem optimiști”, a mai mărturisit Teodor Popescu.

Vizualizări: 4,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: