Sala Sporturilor, gata pentru Campionatul European de Box

Consiliul Local Târgu Jiu şi-a dat avizul de principiu pentru organizarea Campionatului European de Box la Târgu Jiu, în martie 2018. Competiția se va putea desfășura la Sala Sporturilor, autoritățile locale primind garanții de la constructor că lucrările vor fi încheiate în luna noiembrie. 

Pentru organizarea Campionatului European de Box Under 22 la Târgu Jiu, municipalitatea va acorda din bugetul local circa 380 mii lei. Federația Română de Box va asigura restul cheltuielilor, suma ridicându-se la aproximativ 300 mii lei. Primarul Marcel Romanescu a informat Consiliul Local despre intenția Federației Române de Box de a organiza în municipiul Târgu Jiu această competiție și a obținut acordul acestui for pentru a continua diligențele. „Ținând cont de faptul că avem în Gorj trei tineri care sunt în lotul național de box, ne-au făcut propunerea să organizeze campionatul la Târgu Jiu”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Conform legislației actuale, primăriile pot sprijini activitățile sportive cu până la 5% din bugetul pe anul respectiv. Competiția de box se va derula în perioada 24 martie-2 aprilie 2018. Circa 500 de persoane din 35 de țări europene vor putea ajunge la Târgu Jiu. Cazarea se va face doar la hoteluri de peste trei stele, se prevede în scrisoarea de intenție a Federației Române de Box. 

În ședința Consiliului Local au fost ridicate mai multe probleme. Unii consilieri au întrebat dacă lucrările de la Sala Sporturilor vor fi încheiate până la acea dată. „Fără discuție anul acesta se vor definitiva. Este foarte probabil spre jumătatea lunii noiembrie. Sunt și racordurile executate”, a precizat Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din Primăria Târgu Jiu.        

Vizualizări: 685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: