Cursuri gratuite de formare a arbitrilor de baschet

Asociaţia Judeţeană de Baschet (AJB) Gorj organizează, începând cu luna octombrie, cursuri de formare a arbitrilor şi oficialilor de baschet. Cei interesaţi trebuie să depună cerere în acest sens la Asociaţia Judeţeană de Baschet Gorj.

Ei trebuie să fie apţi pentru efort fizic, să aibă minim 16 ani, să fi absolvit sau să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ liceal sau universitar şi să fie practicanţi ai baschetului într-o formă organizată sau foşti jucători ai acestui sport. 

Cursurile se adresează atât fetelor, cât și băieţilor şi se vor desfășura săptămânal, în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 10.00, la sala de sport a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

„La finalul cursului vor susține un examen și, dacă îl promovează, vor deveni fie arbitri oficiali, adică la masa de arbitraj în timpul unui meci de baschet, fie arbitri divizionari, care arbitrează efectiv un meci. Îi așteptăm pe toți cei care doresc sa urmeze acest curs”, a declarat Marius Vlaicu, preşedintele Asociației Județene de Baschet Gorj.

Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: