Salarii încasate necuvenit. Fostă directoare, banii înapoi!

Elena Vintilescu, fosta directoare a Minprest Rovinari, societatea de prestării servicii pentru minerit, este bună de plată. Instanța a decis că Vintilescu va trebui să restituie unității la care a lucrat peste 15 mii de lei. Este vorba despre drepturi salariale încasate necuvenit.

Sentința este definitivă, judecata durând mai bine de doi ani. Procesul, având ca obiect pretenții, a fost deschis pe rolul Tribunalului Gorj, la sfârșitul lunii mai 2018.

Acțiunea Minprest a fost respinsă pe 9 octombrie 2019. Șefii unității au făcut apel, iar Curtea de Apel Craiova a dat, zilele trecute, verdictul.

„Admite apelul. Schimbă sentinţa în sensul că admite în parte acţiunea. Obligă intimata pârâtă la plata sumei de 15.706 lei către apelanta reclamantă reprezentând drepturi salariale necuvenite. Definitivă”, se arată în minuta din 23 iulie a Curții de Apel Craiova.

Fosta directoare a fost acuzată că s-a folosit de un act adițional la contractul individual de muncă și în acest context și-a atribuit drepturi salariale necuvenite.

În ultimii ani, Elena Vintilescu s-a judecat în mai multe dosare cu Minprest Rovinari. Aceasta a condus societatea în timpul guvernării PDL. Pusă pe liber, Vintilescu a devenit consilierul personal al primarului din Motru, iar de curând s-a pensionat.

Vintilescu a fost achitată definitiv în dosarul penal în care a fost acuzată că a prejudiciat Minprest Rovinari, sentința ținând cont de decizia Curții Constituționale cu privire la încadrarea juridică a abuzului în serviciu.

Vizualizări: 4,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: