De ce trebuie să îți dezactivezi WiFi-ul de pe telefonul mobil când ești în oraș!

Specialiștii în IT vă sfătuiesc să dezactivați WiFi-ul de pe telefonul mobil atunci când sunteți în oraș. Motivul este acela că hackerii v-ar putea accesa cu ușurință datele.

Este periculos să lăsați mereu activată funcția WiFi pe telefonul mobil, mai ales atunci când vă aflați în oraș pentru că hackerii v-ar putea afla mai ușor datele smartphone-ului dumneavoastră.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Hamburg, o funcție WLAN activată în spațiile publice implică un risc mare privind securitatea.

Atunci când modul WLAN este activat, telefonul va căuta constant posibilități de conectare cu rețelele disponibile în apropiere. Astfel, veți lăsa un fel de „amprentă” în rețele, aceasta fiind ideală pentru hackeri. Ei pot accesa punctele WLAN publice pentru a avea acces la telefoanele mobile ale altor persoane și pentru a prelua parole, nume și adrese de e-mail.

În cadrul studiului realizat de Universitate, au fost verificate 252.242 de căutări WLAN ale telefoanelor dintr-o zonă pietonală aglomerată cu ajutorul antenelor. Astfel, au fost găsite 58.489 de SSID-uri, nume de rețele WLAN prin care telefoanele au apelat deja în trecut.

Ar trebui să dezactivați WiFi-ul atunci când vă deplasați în afara locuinței, și pentru a nu vi se crea un profil de mișcare. Când acesta este pornit, se poate afla unde locuiți, făcând spargerile să fie mai ușor de planificat de infractori.

Experții ne spun că escrocii pot folosi o așa-numită cutie WLAN pentru a simula o rețea cunoscută, astfel încât telefonul mobil să se conecteze la ea. De aceea se recomandă folosirea datelor mobile atunci când ieșiți din casă.

Totodată, energia bateriei se consumă mai repede dacă telefonul caută în permanență rețele existente.

Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: