Șantierul amână vizita de acreditare a spitalului

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a amânat vizita pentru acreditare. Aceasta ar fi trebuit să aibă loc chiar la finalul acestei luni, dar oficialii unității medicale au solicitat amânarea cu un an a acestor verificări din cauza șantierelor deschise atât în clădirea de pe Tudor Vladimirescu, dar și la sediul din Strada Progresului. 

Altfel, spitalul risca să aibă multe capitole nebifate și să riște să nu fie acreditat.

“Spitalul este într-un amplu proces de reabilitare. A fost solicitată excluderea din ciclul doi de acreditare și trecerea în ciclul trei. A fost obținut acest lucru, deci spitalul nu va mai trece prin ciclul doi, s-a înscris în următorul ciclu care va începe anul următor. Este un lucru foarte bun pentru că vizita de acreditare era programată la sfârșitul lunii iulie, chiar în această perioadă. Asta ar fi adus echipa de evaluatori în fața unui spital în proces de renovare. Mulți din indicatori nu s-ar fi realizat și ar fi păcat pentru că, peste un an, spitalul va arăta altfel și indicatorii de acreditare vor fi realizați în procent mare”, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean, într-o emisiune la Tele3. 

Șantierul de la Unitatea de Urgențe, de exemplu, ar trebui să se încheie la finalul acestui an. Lucrările au fost sistate o perioadă, iar recent au fost reluate de un alt constructor.

“Nu cred că ar fi probleme să nu obținem acreditarea. Lucrările la UPU, de exemplu, ar trebui să fie gata până la finalul acestui an. Au fost făcute circa 50% din lucrări, mai spune conducerea spitalului”, a mai spus Vienescu.

Aceste luni sunt foarte dificile atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale. Și asta și pentru că spațiul unde își desfășoară activitatea este destul de mic

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: