Scandal la Rovinari. Miner bătut, amendat de poliţişti

Un miner este bun de plată după ce marţi, 12 iunie, a fost implicat într-un scandal în zona pieţei din oraşul Rovinari. Gabriel Nănuţi susţine că a fost agresat fără motiv de un consătean de-al său, iar după ce a chemat poliţiştii la faţa locului, tot el a fost cel sancţionat. Nemulţumit de modul în care oamenii legii au soluţionat acest scandal, bărbatul s-a adresat procurorilor gorjeni şi şefilor Poliţiei Rovinari.

Gabriel Nănuţi are 37 de ani, este din satul Deleni al comunei Plopşoru şi lucrează în minerit, în zona Rovinari. Marţi, 12 iunie, bărbatul a fost implicat într-o altercaţie în oraşul Rovinari. Nănuţi susţine că a fost luat la bătaie de un bărbat din satul Piscuri al comunei Plopşoru, când se afla la cumpărături în piaţa din oraş. După incident, minerul a sunat la 112, iar un agent de poliţie din Rovinari s-a deplasat la faţa locului.

În urma constatărilor, atât Nănuţi, cât şi celălalt bărbat au fost amendaţi cu câte 200 de lei. Nănuţi susţine că nu exista vreun motiv pentru sancţionarea sa, el fiind victimă în acest caz. Drept urmare, a depus o plângere la Poliţia Rovinari, precum şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

„Venisem de la serbarea copilului meu, de la şcoală, şi m-am dus să îmi cumpăr ceva de mâncare pentru serviciu. Când am vrut să intru în maşină, un bărbat de la mine din Plopşoru, care era însoţit de fratele său, s-a năpustit asupra mea, m-a lovit cu picioarele şi m-a ameninţat că nu se lasă până nu mă omoară. Eu am rămas stâlp, nu l-am lovit, nu i-am făcut nimic. Nici nu îl cunosc bine, decât din vedere, locuieşte la 10 km de mine. Când a venit agentul, m-a amendat şi pe mine. Eu şi bătut, şi amendat. Nu e corect!”, a spus Gabriel Nănuţi.

Salariatul CE Oltenia şi-a luat miercuri certificat medico-legal de la Serviciul de Medicină Legală Gorj din care reiese că necesită între 5 şi 6 zile de îngrijiri medicale. Nănuţi susţine că nu ştie motivul pentru care consăteanul său l-a agresat, dar spune că i s-ar fi reproşat în ziua altercaţiei că fratele agresorului s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis după ce Nănuţi ar fi anunţat oamenii legii.

Reprezentanţii poliţiei gorjene explică de ce Nănuţi a primit amendă. „Amândoi au provocat şi au participat la scandal. E vinovat şi cel care provoacă, nu numai cel care acţionează. Nu spune totul. Este o petiţie depusă de dânsul la Parchet. În funcţie de rezultatul verificărilor şi dacă se constată că s-a încălcat vreo prevedere a Codului Penal, atunci se întocmeşte dosar penal”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Vizualizări: 5,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: