Rovinari: Soț, soție și fiică decedați într-o garsonieră. "Erau niște copii atât de frumoși"

Trei gorjeni au fost găsiți morți marți seara în garsoniera din orașul Rovinari în care locuiau, descoperirea macabră fiind făcută chiar de către rude ale acestora. În zadar au încercat echipele de salvatori să îi readucă la viață pe cei trei, moartea lor producându-se de câteva ore bune. Victimele sunt un bărbat de 39 de ani, soția sa, de 32, și fiica celor doi, în vârstă de 12 ani.

Marius și Dana au fost găsiți în baia garsonierei lor, în timp ce Alexandra, fiica celor doi, zăcea întinsă pe jos în camera alăturată. Bunica maternă a fost cea care a dat alarma marți seara târziu, după ce vreme de câteva ceasuri bune și-a tot sunat fiica. Dana nu i-a răspuns la telefon, iar Violeta Dobrin s-a gândit la ce putea fi mai rău, mai ales că știa că, recent, fata ei mai avusese niște probleme de sănătate. Femeia a sunat la 112, iar apoi, până la venirea echipajelor de intervenție, a mers împreună cu fiul său pentru a sparge ușa de la intrare, așa fiind făcută macabra descoperire.

„Zilele trecute fusese la nuntă la fratele ei, am făcut nuntă acolo și totul a fost frumos. Luni dimineața am vorbit cu ea la telefon și am întrebat-o când vine acasă și mi-a spus că miercuri, că miercuri trebuia să o mai ducă pe Alexandra la școală. O sunai pe parcursul zilei și nu îmi răspunse, iar când am venit pe bulevard spre garsoniera ei m-am întâlnit cu niște vecine din bloc  care îmi spuseră că miroase a gaze. Voiam să sparg ușa, dar m-am gândit că poate mă ceartă ginerele. Am sunat la 112 și apoi veni copilul de la serviciu și forță ușa. El a zis să sărim în ajutor că Dana e moartă înăuntru și miroase a gaze. A ieșit cu Alexandra pe brațe, dar și ea era grav. Erau niște copii atât de frumoși, ele în special erau de o frumusețe aparte. Nu-mi vine să cred că s-a întâmplat așa ceva. Eu nu am intrat înăuntru că nu am mai putut. Nu mi-au spus niciodată că ar fi avut vreo problemă cu instalația de gaze”, spune mama tinerei moarte.

 

Concentrație de 22% de monoxid

Imediat cum s-a dat alarma, echipajele de intervenție s-au pus în mișcare. Pompierii de la Serviciul de Voluntari ai Primăriei Rovinari au fost primii care au ajuns în garsoniera familiei Burugă, în sprijinul lor venind apoi colegii de la ISU Gorj, precum și echipaje SMURD și de la Ambulanță. Nimeni nu a mai putut face nimic pentru cei trei. Fetița de 12 ani a fost transportată cu salvarea la spital la Târgu Jiu, dar în zadar, ea fiind deja fără suflare de ceva vreme. Interesant este că, la sosirea echipajelor de la Târgu Jiu, în garsonieră, după ce fuseseră deschise geamurile pentru aerisirea încăperii, aparatele pompierilor militari indicau cu mult o depășire a concentrației de monoxid de carbon. În loc de limita maximă de 16%, pe care organismul uman o poate suporta, în garsonieră erau în continuare concentrații de 22%, asta la minute bune după deschiderea ferestrelor pentru aerisirea locuinței.

 

Cauza

Locatarii din bloc au fost evacuați până la verificarea întregii rețele de gaze, oamenii fiind asigurați în cele din urmă că nu sunt probleme la instalație. Asta cu atât mai mult cu cât oamenii sesizaseră miros de gaze cu câteva ore înainte. „Poți să suni la 112 și să anunți așa ceva? Nu poți că vine Poliția acasă și îți dă o amendă de nu te vezi că ai apelat nejustificat 112. Eu am pățit-o. Vine polițistul, dă un pic din nas și zice că mi se pare. Acum o vecină de lângă această familie a spus că mirosea a gaze, dar n-a mai îndrăznit nimeni să sune unde trebuie de teama amenzilor. O să vedeți câte nenorociri din astea o să mai fie că nu mai sună nimeni. Cine plătește după aia milioanele?”, a spus un locatar din bloc.

O eventuală defecțiune la boilerul instant cu care soții încălzeau apa la baie rămâne acum în vizorul anchetatorilor, mai ales că astfel de aparate au generat nenumărate nenorociri de acest gen.

În urmă cu câțiva ani un tată și șapte copii ai săi au pierit tot la Rovinari, într-o altă garsonieră, nu departe de locul nenorocirii de marți seara. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări au avut loc decesele. Ei așteaptă acum și rezultatele necropsiei ce va fi efectuată de medicii legiști, trupurile neînsuflețite ale celor trei victime fiind preluate de Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Vizualizări: 18,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: