Radarul-pistol, pe drumurile din Gorj. Primele amenzi!

Şoferii care vor circula pe drumurile din judeţ de acum încolo vor trebui să fie mult mai prudenţi la volan pentru că agenţii rutieri tocmai au primit în dotare un aparat radar de tip „pistol”.

Denumit oficial „Cinemometru Laser”, „pistolul” nu trebuie să stea ascuns pe după tufe, aşa cum mai făceau echipajele Poliţiei Rutiere pentru a fi cât mai greu de depistat şi a-i prinde cu viteză cât mai mare pe şoferii vitezomani. Aparatul e în dotarea IPJ Gorj de la începutul acestei săptămâni şi a fost deja folosit cu succes pe drumul naţional dintre Motru şi Târgu Jiu.

La Cîlnic, zonă în care s-au produs mai multe accidente grave în ultima perioadă, „pistolul” a depistat un şofer care circula cu o viteză cu care nu avea voie să ruleze nici măcar pe o autostradă. Nu mai puţin de 182 km/h avea şoferul vitezoman, IPJ Gorj informând că aparatul poate identifica maşinile care depăşesc limita legală până la o distanţă de 1200 de metri.

„Aparatul poate stoca înregistrări video cu toate detaliile autovehiculului aflat în mişcare, dar şi trăsăturile faciale ale conducătorului auto, acţionând pe o rază de aproximativ 1.200 de metri. Aparatul a fost folosit în acţiunile organizate de poliţişti, în data de 11 iunie a.c., fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.000 de lei şi reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 28 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei legale. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe raza localităţii Cîlnic, de 182 km/oră. Poliţiştii reamintesc conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi pun în pericol circulaţia pe drumurile publice, că pot fi sancţionaţi contravenţional de echipajele rutiere aflate în trafic, cu autospeciale inscripţionate sau neinscripţionate”, a comunicat IPJ Gorj.

Cuantumul sancţiunilor pentru nerespectarea limitelor legale de viteză poate varia între 290 şi 2.900 lei, iar ca măsură complementară poate fi dispusă şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de până la 90 de zile.

Vizualizări: 18,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: