Școala grav afectată de cutremur. Experții decid dacă va fi demolată sau consolidată

Situația școlii gimnaziale din Arcani, afectată de cutremur, rămâne încă incertă până va fi evaluată de experții veniți de la București pentru a stabili pagubele produse de seismele care au avut loc în ultima săptămână în județul Gorj.  În urma expertizării se va stabili dacă unitatea de învățământ va fi demolată sau poate fi consolidată.

Școala din comuna Arcani funcționează din 1967, însă în anul 2011 a fost reabilitată printr-un program desfășurat de Inspectoratul Școlar Județean finanțat de Banca Mondială. După mai bine de 10 ani, unitatea de învățământ a cedat în urma cutremurului de săptămâna trecută, iar acum elevii vor fi relocați în alte unități de învățământ.

”Școala gimnazială din Arcani a fost grav afectată de cutremur și noi am interzis accesul elevilor aici. Când se vor relua cursurile aceștia vor fi relocați în alte două unități de învățământ din comună care au fost reabilitate prin PNDL 1, unde au toate condițiile. Vor fi transportați cu microbuzul școlar și cu microbuzele primăriei. Ne pare rău că școala a cedat deși era din 1967, a fost reabilitată în 2011 și era foarte spațioasă”, a declarat Daniel Coiculescu, primarul din comuna Arcani.

Autoritățile din Arcani așteaptă acum comisia de la București care va stabili dacă unitatea de învățământ va fi demolată sau consolidată.”Este nevoie de o evaluare a specialiștilor și am fost sunat de doamna prefect care m-a anunțat că va ajunge și la Arcani comisia de experți din cadrul Ministerului Dezvoltări și vor stabilii dacă școala va fi demolată sau va fi consolidată. Acesta este un semnal de alarmă pentru toți să fim responsabil și să facem lucrurile bine”, a mai adăugat primarul din Arcani.

Aici alte două biserici sunt închise după ce au fost serios afectate de seisme.

Galerie foto



Vizualizări: 2,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: