Se caută director la Spitalul din Rovinari

Unitatea spitalicească de la Rovinari are nevoie de un director medical. Pentru promovarea unei persoane pe această funcţie a fost organizat un concurs. Evaluarea participanţilor pentru desemnarea directorului medical are loc peste o săptămână, însă nu s-a înscris nimeni la concurs. Mâine este ultima zi de depunere a candidaturii pentru cei interesaţi de acest post.

Postul de director medical a rămas vacant după ce mandatul medicului specialist delegat s-a încheiat. Astfel stând lucrurile, conducerea Spitalului Orăşenesc din Rovinari a scos postul la concurs pentru a promova o persoană pe această funcţie. Fostul director medical, medicul specialist Camelia Căruntu, nu şi-a depus până în prezent candidatura pentru acest post, deşi mâine este ultima zi de primire a candidaturilor. Nicio altă persoană nu s-a înscris la concurs. „Candidaturile trebuie depuse până în data de 4 aprilie, încă nu s-a înscris nimeni la acest concurs. Concursul va consta în test grilă sau lucrare scrisă de verificare a cunoştinţelor, susţinerea proiectului ştiinţific de specialitate pe o temă din domeniul de activitate al postului şi interviul de selecţie”, a declarat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc din Rovinari.

Concursul va avea loc în data de 11 aprilie începând cu orele 10 şi va fi organizat în cadrul unităţii spitaliceşti.

Salariu de peste 3000 lei

Postul de director medical se regăseşte şi pe listele cu locurile vacante la nivelul judeţului Gorj, liste întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj (AJOFM). Contractul noului director medical va fi pe perioadă determinată. „Anunţul pentru postul de director medical a fost cuprins în locurile de muncă vacante de către colegii de la Rovinari. Este vorba de un contract de opt ore, pentru o perioadă de trei ani. Salariul lunar va fi de 3177 lei”, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. 

CONDIŢII

Persoanele care intenţionează să participe la concursul pentru postul de director medical trebuie să întrunească anumite condiţii: să fie absolvenţi de învăţământ superior de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalent în profil de medicină, să fie confirmaţi ca medic specialist sau primar, cel puţin 2 ani vechime ca medic specialist sau să aibă atestat în managementul serviciilor de sănătate, să aibă domiciliu stabil în România, să nu fie condamnaţi penal sau să fie în curs de urmărire penală, să fie apţi din punct de vedere medical şi să nu aibă vârstă de pensionare.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: