Proiecte din Gorj finaliste la concursul “Fabricat în Ţara lui Andrei”

Mici oameni de afaceri din Bustuchin, dar şi autoritatea locală, au intrat în cursa finală pentru obţinerea de finanţare acordată de Petrom pentru proiecte de investiţii de tip social. Din cei 20 de finalişti ai concursului ”Fabricat în Ţara lui Andrei”,  jumătate vor primi finanţări în valoare totală de 350.000 euro pentru implementarea afacerilor sociale.

Societatea Petrom a selectat deja cei 20 de finalişti din cadrul concursului de afaceri sociale „Fabricat în Ţara lui Andrei”. Printre finalişti se află şi afaceriştii din Bustuchin. Aceştia au fost selectaţi dintr-un total de 512 aplicanţi intraţi iniţial în competiţie. Societatea Petrom va acorda la sfârşitul acestui an o finanţare de sute de mii de euro pentru 10 dintre proiectele de afaceri sociale. „Petrom anunţă lista celor 20 de finalişti ai competiţiei Fabricat în ţara lui Andrei. Juriul format din experţii NESst şi reprezentanţi Petrom au evaluat ideile de afaceri înscrise în competiţie şi le-au selectat pe cele care cel mai potenţial de a răspunde unor probleme sociale şi pot deveni afaceri funcţionale”, se arată într-un comunicat Petrom.

Două proiecte ale lui Cristian Branea, Silviu Andrei Petran şi ONG-ul Consorţiul Informal „Dezvoltare Durabilă în Bustuchin” sunt cele care au intrat în cursa finală pentru obţinerea finanţării. În unul dintre proiecte, cel al organizaţiei non-guvernamentale, este implicată şi primăria Bustuchin, care vrea să construiască un ştrand în localitate cu bani de la Petrom. Celălalt proiect este pentru construcţia unei fabrici de prelucrare a lemnului. „E vorba de două proiecte, unul dintre ele este iniţiat de primărie legat de construirea unui ştrand-piscină, avem spaţiul în centrul comunei şi încă unul pentru o făbricuţă de mobilă. Noi avem tradiţie în zona de nord a satului cu ceva meşteşugari în lemn şi vor să vină să continue această tradiţie. Ne bucurăm că ambele proiecte au intrat în faza finală a concursului. Primăria este acţionar la ONG”, a declarat Gheorghe Stoenescu, viceprimarul din Bustuchin.

Cei 20 de aplicanţi selectaţi vor fi invitaţi să participe la o serie de workshopuri . Primul dintre ele va avea loc în data de 4 aprilie, la Bucureşti, iar în cadrul acestuia participanţii vor lucra la definitivarea ideii de afaceri  şi la studiul de prefezabilitate. Evaluările lucrărilor vor fi făcute în luna noiembrie, iar juriul va desemna cei 10 câştigători.  La competiţie au putut participa antreprenori, ONG-uri, PFA-uri, SRL-uri şi întreprinderi individuale.

HUREZANI

Iniţial, în competiţia pentru finanţarea de proiecte sociale acordată de Petrom intraseră şi afacerişti din Hurezani. Proiectul lor nu a fost selectat să meargă în finală. 

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: