Se prelungesc contractele celor 1.800 de salariați din CE Oltenia

Veste bună pentru cei aproximativ două mii de salariați care stăteau cu sufletul la gură și nu știau dacă vor mai rămâne în Complexul Energetic Oltenia de anul viitor. Liderul de sindicat Jan Popescu a anunțat că actele adiționale pentru prelungirea contractelor de muncă au ajuns deja în sucursale. 

Contractele celor 1.800 de salariați vor fi prelungite cu încă șase luni. 

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, a declarat că este nevoie de acești oameni în producție și așteaptă ca Ministerul Energiei să găsească o soluție pentru ca și ei să semneze contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată și să aibă aceleași beneficii ca restul salariaților care sunt sub umbrela Contractului Colectiv de Muncă.

„Actele adiționale au venit deja la sucursale. Eu am încredere că, până la urmă, Sistemul Energetic Național va avea nevoie de o energie produsă de CEO. Această energie nu va putea fi dată decât cu personal bine calificat, iar colegii noștri au început să se califice la locul de muncă. Cred cu tărie că, până la urmă, contractele vor fi transformate în contracte pe o perioadă nedeterminată. Cred că Ministerul va găsi soluția, iar colegii noștri să se bucure de prevederile unui Contract Colectiv de Muncă așa cum se bucură acum, dar cu alte facilități”, a declarat Jan Popescu la Radio Infinit. 

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: