Secretele celei mai bune creme de zahăr ars

Clasica cremă de zahăr ars rămâne mereu la modă şi, indiferent  de zona unde o savuraţi, va avea arome diferite, dar gustul inconfundabil va fi acelaşi. Crema de zahăr ars este un desert apreciat în toată lumea şi se pregăteşte foarte uşor.

Crema de zahăr ars se pregăteşte cu puţine ingrediente, din lapte şi ouă, bineînţeles zahăr şi aromele preferate. Există variante diferite care îi pot schimba textura cum ar fi crema cu nuci sau cu migdale.

Ingrediente: 1 litru de lapte, 8 ouă, o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă, o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramel, 1 plic cu zahăr vanilat, 1 sticluţă de  esenţă de rom.

Mod de preparare: Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt şi se lasă pe foc, până devine maro. Nu se ţine prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie uniform pe pereţii vasului. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi se amestecă mereu. Se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat.

Se pune toată compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit). Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se fierbe în bain marie. Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor o oră şi jumătate, până când se rumeneşte. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pune la frigider pentru 2 ore.

Secrete:

1.După primele zece minute de fierbere se mai adaugă în vasul cu apă cam 50 ml de apă rece. Se repetă cam din 10 în 10 minute procedura pentru că astfel se va reduce temperatura apei din vas şi nu va clocoti, deci ouăle din cremă se vor coagula încet, nu brusc, şi crema nu va avea găuri la final.

2. Nu dati crema la temperatură foarte rece imediat ce s-a făcut, nu trebuie pusă imediat la frigider. Răcirea trebuie să se facă treptat. Apoi, după răcirea completă se pune la frigider şi se lasă până a doua zi.

3. Nu răsturnaţi vasul cu cremă când este caldă pentru că se sfărâmă.

Vizualizări: 2,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: