Ciorbă de curcan cu zeamă de varză

Ciorba de curcan acrită  cu zeamă de varză este specifică mai ales perioadei de sărbători. Cea mai gustoasă ciorbă de curcan este cea cu zeamă de varză şi leuştean.

Dacă vrei o ciorbă cu adevărat gustoasă pentru a doua zi după marele chef de sărbătoare, alege ciorba de curcan cu zeamă de varză.

Gustul va fi perfect pentru toţi dar  mai ales pentru cei care au exagerat cu băutura şi îşi vor reveni mai repede din mahmureală.

Ingrediente: 600 g carne de curcan, 2 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ţelină mică, 2 ardei graşi, 100 g arpagic murat (sau 2 cepe potrivite), 1 cartof, 500 ml zeamă de varză, leuştean, pătrunjel verde, ardei iute, sare.

Mod de preparare: Spală carnea şi pune la fiert cu apă rece şi cu sare. Curăţă cu atenţie spuma formată şi o laşi să fiarbă până când este bine pătrunsă şi se desprinde uşor de pe oase după care scoţi carnea deoparte.

Între timp, cureţi legumele, le speli, le tai bucăţi potrivite pentru ciorbă şi le căleşti uşor cu cele două linguri de ulei. Torni peste ele zeama de carne după ce ai dezosat carnea adaugi şi carnea şi laşi să fiarbă 10 minute.

Adaugi zeama de varză, fiartă separat, leuşteanul şi pătrunjelul şi potriveşti gustul de sare, dacă mai este nevoie. După 1-2 clocote iei vasul de pe foc şi serveşti ciorba de curcan cu zeama de varza fierbinte, cu ardei iute. Se servește cu smântână separat sau chiar fără, este la fel de bună.

Vizualizări: 3,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: