Secretul pentru o ciorbă de burtă delicioasă

Nu multe gospodine reuşesc să facă o ciorbă de burtă foarte gustoasă pentru că nu ştiu secretul pregătirii acesteia. Aşa că pentru a face o ciorbă cu gust ar fi bine să ştiţi cum să pregătiţi acasă burta.

Unul dintre secretele rețetei de ciorbă de burtă este pregătirea burții de vită care este ingredientul principal. Burta trebuie foarte bine curățată, spălată în mai multe ape, rasă cu sare și fiartă. Este recomandat ca burta pentru ciorbă să fie pusă în prealabil într-un vas în care s-a dizolvat o lingură de bicarbonat de sodiu și lăsată acolo pentru 2-3 ore. Ulterior, carnea trebuie foarte bine limpezită și pusă la fiert timp de 3 ore.

Ingrediente pentru 12 porții: 500 g smântână, 2 kg burtă, 1 kg oase de vită, 3 cepe, 3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 țelină, 4 ouă, 1 usturoi, sare, piper boabe, foi de dafin, oțet după gust.

Mod de preparare: Se pun 4,5 l de apă, la fiert, într-o oală mare. Când clocotește apa, se pun oasele de vită şi se spumează supa de 3-4 ori. Se micșorează focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră. Se spală bine legumele și se curăță, se adaugă în supă, tăiate sferturi şi se fierb împreună cu oasele.

Se adaugă și burta de vită, tăiată fideluță, după ce a fost prefiartă. Dacă e prefiartă, nu trebuie pusă de la început, odată cu oasele. Dacă nu a fost fiartă se pune de la început la fiert. Se presară foile de dafin și câteva boabe de piper.

Se lasă să fiarbă, tot la foc mic, încă vreo 50-60 de minute sau până când este burta de vită bine fiartă  apoi se oprește focul și se scot oasele de vită. Cu o strecurătoare, se scoate și burta de vită și legumele fierte.

Zeama rămasă se trece de două ori printr-o sită. Se alege dintre legume burta tăiată fideluță și se pune înapoi în supă. Se curăță carnea de pe oasele fierte, se taie cubulețe și se adaugă și ea în supă. Legumele fierte se pasează în blender, iar piureul obținut se pune înapoi în supă. Supa se fierbe din nou până ce dă în clocot. Usturoiul se curăță și se pisează bine într-un mojar. Se toarnă peste el mai multe polonice cu zeamă fierbinte. Se adaugă mujdeiul la ciorbă (poate fi dat prin sită înainte).

Se amestecă într-un castron cele 4 ouă cu smântâna. Se pune peste puțină zeamă fierbinte și se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe. Se mai adaugă pe rând câte un polonic mic de lichid fierbinte, până se înfierbântă castronul. La final, amestecul se toarnă în oala de ciorbă, timp în care se amestecă rapid cu polonicul.

Ciorba se asezonează cu oțet, după gust.

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: