Ședință extraordinară a acționarilor CE Oltenia. Ce este pe ordinea de zi!

Ședință extrem de importantă pe 29 aprilie la Complexul Energetic Oltenia. Acționarii se vor întruni într-o ședință extraordinară, pentru a aproba acordurile de constituire a societăților de tip SpV, în parteneriat cu OMV Petrom și Tinmar Energy.

Cu OMV Petrom vor fi înființate mai multe societăți, una pentru realizarea unui parc fotovoltaic pe depozitele de zgură și cenușă de la SE Ișalnița, alta pentru un parc fotovoltaic pe halda interioară de la cariera Tismana. Alte două societăți sunt pentru realizarea unor parcuri fotovoltaice pe halda interioară de la Tismana 1 și halda interioară Rovinari Est.

Alte societăți SpV vor fi realizate cu Tinmar. Patru societăți vor fi pentru realizarea de parcuri fotovoltaice la depozitele de zgură închise de la SE Turceni și SE Rovinari, halda exterioară Pinoasa și halda exterioară Bohorelu.

Cea mai mare societate de tip SpV va fi tot cu Tinmar, pentru realizarea unui bloc energetic pe gaz la Turceni, de 475 MW, care va înlocui o capacitate de 330 MW pe lignit.

Realizarea noilor investiții în parteneriat cu alți investitori a fost impusă de Comisia Europeană prin planul de restructurare aprobat pe 26 ianuarie 2022.

Vizualizări: 4,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: