Sediul unei foste cariere din Gorj va fi transformat în cămin de bătrâni

Activitatea minieră din comuna Bustuchin a fost închisă de mai bine de un deceniu, însă autoritățile locale de aici s-au zbătut să preia fostul sediu al carierei. Pentru că este amplasat într-o zonă foarte bună în localitate, unde beneficiază de toate utilitățile, primarul Ion Ciocea vrea să facă aici un cămin pentru bătrâni.


Autoritățile locale din Bustuchin lucrează la un proiect prin care vor să obțină finanțare prin PNRR pentru reabilitare clădirii. ”Este o vorba de o clădire veche care a servit ca sediu al carierei din Bustuchin. Noi am preluat locația în urmă cu câțiva ani și vrem să-i dăm o utilitate. Ne-am gândit să facem aici un cămin pentru persoanele vârstnice și lucrăm la un proiect pentru reabilitarea clădirii prin PNRR. Este vorba de 300.000 de euro pe care-i putem obține, dar nu sunt suficienți pentru ce vrem noi să facem acolo și cel mai probabil va trebuie să mai facem un proiect pentru dotarea căminului cu cele necesare”, a declarat Ion Ciocea.

Zona în care este clădirea beneficiază de toate utilitățile, iar bătrânii care vor ajunge aici pot desfășura și o serie de activități. ”Avem acolo toate utilitățile de care avem nevoie, fostul sediu este amplasat chiar lângă pădure, într-o zonă liniștită, va fi amenajat aici și un parc, se poate face și o grădină unde pot fi implicați și beneficiari în diferite activități”, a mai spus Ion Ciocea.

Vizualizări: 7,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: