Primăriile ar putea fi scutite de taxe pentru lucrările publice

Primăriile și consiliile județene ar putea fi scutite de taxele pe care le plătesc acum în vederea obținerii avizelor și autorizațiilor pentru construcții publice. Și termenele de avizare ar putea fi mai scurte, dacă un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari, printre care și senatorul de Gorj, Ion Iordache, va fi adoptat.

„Prețurile mari și termenele lungi de eliberare a avizelor și autorizațiilor pun cruce multor proiecte de dezvoltare locală. Ca să îndrept această anomalie, am depus o nouă inițiativă legislativă care va scuti primăriile, consiliile județene și alte instituții publice de la plata avizelor și autorizațiilor și va reduce substanțial termenele de eliberare a acestor documente“, a transmis senatorul Ion Iordache, liderul Forța Dreptei Gorj.

Iordache a ajuns la această soluție după discuțiile avute cu mai mulți primari. „Am discutat cu mulți primari și soluția pe care o propun le-ar oferi o gură de oxigen, n-ar mai cheltui bani din buget pentru documentație și ar putea face mai multe proiecte care ar aduce oamenilor un trai mai bun“, a precizat senatorul de Gorj.

Acesta a solicitat Senatului procedură de urgență, pentru ca accesarea fondurilor europene și guvernamentale să fie mai rapidă.

Galerie foto


Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: