Șeful Casei de Pensii, șeful CEO, sindicatele și politicienii, la discuții. Concluziile!

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, și Dan Iulius Plaveți, președintele Directoratului CE Oltenia, s-au întâlnit astăzi cu parlamentarii de Gorj și sindicatele, într-o întâlnire organizată de prefectul județului, Iulian Popescu.

Subiectul principal a fost aplicarea Legii 197, prin care mii de mineri și energeticieni ar trebui să se pensioneze îcu 13 ani mai devreme.


La această oră are loc o conferință de presă în care vor fi prezentate concluziile.

Șeful CE Oltenia, Dan Plaveți, nu participă la conferința de presă.

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, vorbește despre necesitatea armonizării legislației. "Tot atunci vor fi emise decizii. Toată lumea isi doreste sa rezolvăm această problema, pentru ca oamenii să beneficieze de drepturile care li se cuvin. Mă bucur că am găsit întelegere de ambele parti. S-au depus 439 de cereri noi de pensionare, 5.107 cereri de recalculare. În momentul in care vom avea această armonizare a legislatiei, vom incepe sa emitem decizii", a spus acesta.

"Decat sa emitem o decizie si sa o revizuim după, mai bine o emitem din start corecta", a mai spus el. 

Daniel Baciu a mai spus că legislația va fi armonizată în această sesiune parlamentară. ”În momentul în care aceste modificări vor aparea in Monitorul oficial, Casa Națională va trece la decizii”, a mai transmis Baciu.


Știre în curs de actualizare

Vizualizări: 3,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: