Sfaturi pentru a vă proteja confidențialitatea online

La fiecare câteva zile la știri veți auzi despre un furt major de date, care ar putea expune infractorilor datele personale ale milioanelor de clienți. Confidențialitatea și securitatea online sunt două dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le aveți în vedere când navigați online.

Iată câteva sfaturi și instrumente de top pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă proteja împotriva furtului de identitate și fraudelor financiare. Aici veți găsi informații avansate despre cum să vă protejați confidențialitatea online.

1. Utilizarea unui VPN

Conectarea dispozitivului la un VPN redirecționează întregul trafic printr-un tunel securizat și criptat. Aceasta înseamnă că furnizorii de servicii de internet sau entitățile rău intenționate care încearcă să arunce o privire asupra activității tale online vor vedea doar dezordine fără sens.

În plus, utilizarea unui VPN vă permite să accesați conținut care este blocat în anumite țări și vă poate ajuta chiar să economisiți bani în timp ce faceți cumpărături. Când sunteți conectat la un VPN, terții vor vedea doar adresa IP a rețelei la care sunteți conectat în loc de adresa dvs. IP reală. Asigurați-vă că utilizați un VPN înainte de a vă conecta la rețelele Wi-Fi publice nesecurizate, unde hackerii ar putea sta la pândă.

Un astfel de serviciul foarte apreciat este VeePN care are în acest moment un număr foarte mare utilizatori care au ales să mărească protecția online. Acesta vine sub forma unei vpn google extension, care se instalează în browser-ul dumneavoastră. Serviciul veepn chrome este foarte ușor de utilizat și vă puteți schimba IP-ul dintr-un singur clic. Google chrome vpn extension se va putea descărca din magazinul Google și se va instala foarte rapid. VeePN are o mulțime de funcții și utilizează tehnologii de criptare de ultimă generație. Un serviciu de VPN vă poate ajuta prin faptul că vă protejează IP-ul în timp ce navigați online. În cadrul serviciilor oferite de companie veți găsi și serviciul VPN for apps care permite instalarea programului pe mai multe device-uri atât pentru ele cu android cât și pentru cele cu IOS sau Windows. Compania oferă noilor clienți chiar și o perioadă de free trial pentru a testa serviciul și pentru a vedea dacă se potrivește cu nevoile clienților.

2. Nu accesați conturile personale de pe rețele sau dispozitive publice

Cel mai bine este să nu vă conectați deloc la rețelele sociale sau la conturile bancare online atunci când utilizați o rețea Wi-Fi publică, cum ar fi cele din biblioteci, cafenele, aeroporturi și mall-uri. Astfel de rețele adună și trimit în mod obișnuit datele dumneavoastră către terțe părți, iar unele rețele vă pot fura parolele sau pot injecta cu malware dispozitivul dumneavoastră. Acest lucru sta la baza confidențialității și securității online.

3. Activați autentificarea cu doi factori la conturile dumneavoastră personale

De la G Suite la rețelele sociale până la aplicațiile de gestionare a sarcinilor, ar trebui să utilizați cel puțin autentificarea cu doi factori (2FA) pentru a vă securiza conturile cu o parolă suplimentară unică. Acest lucru reduce foarte mult riscul ca cineva să acceseze conturile dumneavoastră pentru a vă fura informațiile personale.

În mod normal, puteți configura 2FA în secțiunea Cont sau Securitate din setările contului. Acest lucru asigură protecția vieții private și a datelor dumneavoastră personale.

4. Utilizați parole puternice și unice

Două dintre cele mai comune parole sunt „parolă” și „111111”. Nu le folosiți. Un lucru foarte important pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea online este să utilizați parole puternice.

Începeți să utilizați o combinație de cifre, litere și caractere speciale. Dacă doriți ajutor pentru a găsi o parolă lungă și aleatorie, utilizați un generator de parole aleatorii.

5. Dezactivați urmărirea locației pe dispozitivele dumneavoastră

Împărtășirea locației este plină de satisfacții. La urma urmei, cine nu vrea să-și arate vacanța pe Facebook sau poze cu o cină de lux pe Instagram?

Cu toate acestea, partajarea locației dumneavoastră facilitează, de asemenea, agenților de publicitate să vă targheteze cu anunțuri.

 

Cum te poți proteja în timp ce navighezi online?

Cum să vă protejați confidențialitatea online este unul dintre cele mai importante și subapreciate aspecte din activitatea dumneavoastră online. Foarte multe persoane trec cu vederea acest aspect și au de suferit din cauza acestui lucru. Cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le aveți în vedere sunt: nu accesați site-uri sau link-uri dubioase, utilizați un VPN, utilizați parole lungi, dar și accesați-vă conturile doar de pe rețele protejate și sigure.

Cum îmi pot asigura internetul?

Cel mai sigur și utilizat mod de a realiza protecția vieții private este prin utilizarea unui serviciul de VPN când navigați online.

Cum vă puteți proteja confidențialitatea pe rețelele sociale?

Confidențialitatea și securitatea online pe rețele sociale se poate realiza prin diferite mijloace. Este important pentru protecția vieții private să nu vă faceți publică locația pe rețele sociale, să nu postați informații personale pe rețele sociale, să utilizați parole puternice pentru a vă proteja contul.

Vizualizări: 3,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: