Sfaturi și recomandări de la medicul Stanciu, la Accent Tv

Cu o vechime de peste 30 de ani în specialitatea ORL, medicul Gheorghe Stanciu spune că problemele din sănătate sunt multiple și departe de a fi rezolvate. A ales specialitatea ORL pentru că și-a dorit dintotdeauna o latură chirurgicală a medicinei și spune că este o meserie pe care o practică și acum cu mare plăcere. Și cum sezonul rece se apropie cu pași repezi, medicul Stanciu are câteva recomandări pentru a ne feri de bolile otorinolaringologice.

Sezonul rece se apropie cu pași repezi așa că este anotimpul perfect pentru dezvoltarea bolilor ORL. Medicul Gheorghe Stanciu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, recomandă gorjenilor să consume băuturi la temperatura camerei și să se prezinte la doctor ori de câte ori li se pare ceva în neregulă. Asta pentru că zilnic medici întâlnesc cazuri extrem de grave din cauza neglijenței. ”Incidența tumorilor este foarte mare și pot să vă spun că sunt speriat de această incidență, cel puțin unul pe săptămână vine se internează și după investigații se stabilește că este tumoră. Tumorile din zona noastră sunt extrem de greu de tratat și necesită intervenții foarte laborioase. Ideea este că în orice tumoră, dacă nu intervii la început și intervii într-un stadiu avansat sunt mai puține șanse de recuperare. Așadar, populația trebuie să știe că imediat ce îi supără ceva sau apare ceva care îi deranjează trebuie să se prezinte la medic”, a spus medicul Gheorghe Stanciu.
Despre problemele din sănătate, medicul Gheorghe Stanciu spune că în ultima perioadă s-au accentuat extrem de mult și asta pentru că în fruntea ministerului Sănătății s-au perindat tot felul de oameni care nu au avut tangențe cu medicina. Și el dar și mulți alți medici din Gorj sunt nemulțumiți de plata orelor suplimentare, a gărzilor, dar și a sporurilor. Medicul spune că s-a întristat enorm când și-a văzut fiul că pleacă să practice medicina într-o altă țară, însă astăzi se bucură că a ales această cale când vede încotro se îndreaptă sistemul sanitar din România. În ceea ce-l privește mai are câțiva ani până la pensie, după care spune că se va dedica ORL-ului în propriul cabinet. ”Băiatul este medic în Germania, lucrează la un spital foarte mare, face chirurgie vasculară, nora este dermatolog în Germania și nu cred că mai vin. De curând am devenit bunic, am o nepoțică și sunt foarte fericit. În momentul când a plecat am simțit o tristețe enormă, am făcut diabet, dar acum spun bine că a plecat”, a mărturisit medicul Gheorghe Stanciu.
Despre problemele cu care se confruntă medicii dar și ce recomandări are doctorul Stanciu acum că se apropie sezonul rece, aflați vineri, începând cu ora 19.00 la Accent Tv, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Vizualizări: 2,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: