Şi-a înjunghiat prietenul la beţie. L-a filmat, apoi a sunat la 112!

Un tânăr de 24 de ani din Târgu Jiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce și-a înjunghiat prietenul. Cei doi au băut bine împreună, apoi s-au luat la harță. De aici până la un scandal sângeros nu a mai fost decât un pas. Gazda a luat un cuțit și l-a înfipt în pieptul amicului său, după care a anunțat totul la 112. Agresorul și-a filmat victima în timp ce agoniza. Îl înjura pe bărbatul care sângera și spunea că este dispus să meargă 100 de ani la pușcărie. 

Scandalul s-a petrecut joi seara. Alexandru Laza (foto), recidivist, este cercetat acum și pentru tentativă de omor. “Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în seara zilei de 15 februarie 2018, în jurul orelor 22, în timp ce inculpatul Laza Alexandru-Cristofer se afla în apartamentul său situat în municipiul Târgu Jiu, împreună cu persoana vătămată D.I.C.,  urmare a unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, l-a înjunghiat pe acesta din urmă cu un cuţit tip baionetă cu lama în lungime de 23 cm şi lăţimea de 2 cm, în zona pieptului. După comiterea agresiunii, inculpatul Laza Alexandru-Cristofer a apelat singur numărul de urgenţă 112, de pe telefonul său şi a recunoscut că a înjunghiat persoana vătămată”, a transmis Cristina Ciobanu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Tânărul, în stare gravă

Victima, Cristi Dumitru, în vârstă de 31 de ani, a fost transportată de urgență la spital și a intrat direct în sala de operații pentru că rănile produse i-au pus viața în pericol. Cuțitul îi atinsese mai multe organe și a fost nevoie de mai multe intervenții chirurgicale. „Are și alte organe afectate, pe lângă splină. Inima și plămânul i-au mai fost afectate pentru că a avut plaga aceea înjunghiată și a avut o acumulare de sânge. Se numește hemotorax, în termeni medicali. Doamna doctor Nica este chirurg toracic. Dânsa a venit de acasă ca să intre în sală. Partea plămânului a fost rezolvată de doamna doctor Nica. Noi suntem rezervați în privința pacientului. El se află, în continuare, în stare gravă. Este intubat”, a declarat Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Victima Cristi Dumitru - foto jos

Agresorul este recidivist și urma să iasă peste două luni de sub supraveghere. El a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru tâlhărie.

PRIETENIE

Postările de pe facebook arată că victima și agresorul erau prieteni la cataramă. Acum câteva zile, Cristi Dumitru a distribuit melodia "Prieten adevărat", unde l-a etichetat pe Cristofer Laza. Acesta din urmă i-a dat mesajul "Te iubesc, frățior". 

 

Galerie foto


Vizualizări: 8,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: