Ferma groazei. Ce au găsit inspectorii de muncă la o stână din Gorj

Inspectorii de muncă gorjeni au rămas şocaţi de cele găsite la o stână din zona oraşului Târgu Cărbuneşti. Reprezentanţii ITM Gorj au identificat mai multe cadavre de animale aruncate la întâmplare în zona stânei. Doi ciobani lucrau în condiţii insalubre şi fără forme legale de angajare.

Inspectorii de muncă au efectuat joi dimineaţa un control la o stână din zona oraşului Târgu Cărbuneşti. În urma verificărilor, au găsit doi ciobani care munceau la negru, în condiţii neigenice. Proprietarul animalelor urmează să fie sancţionat cu 40.000 de lei, pentru muncă la negru, dar şi cu 8.000 de lei, pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă.

Conducerea ITM Gorj anunţă că va sesiza organele abilitate pentru leşurile de animale găsite, dar şi pentru faptul că oile şi mieii erau ţinuţi în mizerie şi frig. „Pentru condiţiile insalubre în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, iar produsele lactate pot ajunge în consum, dar şi pentru condiţiile improprii în care sunt ţinute animalele, lucru ce a dus la decesul unora dintre acestea şi abandonarea cadavrelor la întâmplare, în apropierea stânei, ITM Gorj va sesiza alte instituţii publice cu atribuţii de control în astfel de cazuri”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

Nereguli şi la alte stâne  

Alţi doi crescători de animale de la periferia municipiului Târgu Jiu au fost verificaţi de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentelor Control Relaţii de Muncă şi Securitate şi Sănătate în Muncă. La unul dintre aceştia au fost descoperite două persoane angajate fără forme legale.

Un alt angajat ce desfăşura activitate fără a avea încheiat un contract individual de muncă a fost depistat la un al treilea crescător de animale. În acest caz, sancţiunea pe care o riscă angajatorul este de 20.000 de lei, la care se adaugă încă 4.000 de lei în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Inspectorii ITM Gorj au fost sprijiniţi, în timpul verificărilor, de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 11,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: