Şi-a pus ştreangul de gât. „N-am pierdut pe nimeni, voi m-aţi pierdut pe mine”

Gest extrem al unui tânăr în vârstă de 31 de ani din comuna gorjeană Căpreni. Dan Ciurea şi-a pus capăt zilelor la sfârşitul săptămânii trecute, fiind găsit spânzurat de un copac din apropierea locuinţei. Gestul a şocat întreaga comunitate.

Dan Ciurea locuia în comuna Căpreni împreună cu mama sa, asta după ce tatăl a plecat în lumea celor drepţi în urmă cu aproximativ un an. Tânărul mai are doi fraţi şi o soră. Bărbatul lucra, ocazional, împreună cu unul dintre fraţi, la diverse lucrări de construcţii, la amenajări interioare şi exterioare. Tânărul a fost găsit, duminică, spânzurat de un copac, în apropierea casei. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de mama sa.

Primar: Nu avea motive

Vestea că tânărul şi-a încheiat socotelile cu viaţa a şocat întreaga comunitate. „Am rămas şi eu surprins când am aflat că s-a spânzurat. Nu avea motive... Pentru toată lumea a fost un şoc să afle că s-a spânzurat un tânăr. Nu avea probleme, s-a despărţit de soţie demult, de vreo 2-3 ani. Divorţul n-a fost tragic pentru el, nu avea copii. În vară a lucrat pentru noi, la firma care efectuează canalizarea în comună. Nu i-a convenit salariul şi a mers cu fratele la lucrări, să câştige mai bine. Era un băiat muncitor, acum era şi el pe acasă, de sărbători”, a explicat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

Mesaje cutremurătoare

Cu câteva zile înainte de a recurge la tragicul gest, Dan Ciurea a distribuit pe Facebook câteva mesaje cu subînţeles: „N-am pierdut pe nimeni, voi m-aţi pierdut pe mine”; „Femeile sunt ca florile, dacă ai două eşti mort”; „Moartea cuiva drag îţi lasă în suflet o durere pe care nimeni nu o poate vindeca”; „Până acum am stat cu un pas în spate şi am învăţat, dar în 2018 vă voi arăta cum se face”.

De altfel, tânărul le-a tot spus rudelor că va recurge la acest gest. Dan Ciurea nu a lăsat vreun bilet de adio în care să explice motivele care l-au determinat să-şi curme viaţa.

ANCHETĂ

Poliţiştii fac verificări în acest caz. „Bărbatul nu prezenta urme de violenţă pe corp. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. În cauză se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

AJUTOR  

Autorităţile locale din Căpreni au spus că vor sprijini familia tânărului cu câteva mii de lei pentru a face faţă cheltuielilor cu înmormântarea.

Vizualizări: 6,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: