Şi-au donat operele pentru "Cuminţenia Pământului"

Un număr de 18 artişti plastici au donat lucrările lor pentru a strânge bani pentru opera brâncuşiană "Cuminţenia Pământului". Lucrările au fost expuse la sediul Uniunii Artiştilor Plastici din Târgu Jiu. Trei dintre ele au fost deja vândute în prima zi a expoziţiei. Una dintre acestea a fost cumpărată de primarul municipiului împreună cu cei doi viceprimari, la preţul de 500 de lei.

Artiştii plastici, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Târgu Jiu, au donat lucrările lor de pictură, sculptură şi grafică pentru expoziţia "Împreună pentru Cuminţenia Pământului". Lucrările au fost subevaluate, pentru a fi mai tentante pentru cumpărători, a spus Vasile Fuiorea, artist donator. "Suntem 18 artişti membri ai filialei Târgu Jiu a UAP care organizăm această expoziţie: Mihai Țopescu, Valer Neag, Vasile Fuiorea, Gheorghe Plăveți, Florin Gheorghiu, Iliana Gheorghiu, Daniel Șerban, Florin Hutium, Ștefan Strâmtu, Lucica Popescu, Dragoș Trăistaru, Romana Țopescu, Dan Semenescu, Petru Birău, Constantin Dobrițescu, Dan Adrian Bândea, Andreea Medar, Bogdan Epure. Așteptăm în continuare iubitori de artă care să cumpere și să ajute acest proiect al nostru. La finalul acestei zile, la ora 18, dacă nu se vând mai multe lucrări, o să prelungim această expoziție, probabil până pe data de 8 iunie", a declarat Vasile Fuiorea, artist plastic.
Sumele ce vor rezulta în urma vânzării vor fi virate integral în contul indicat de Ministerul Culturii pentru subscripţia publică.

Şefii municipiului, chetă pentru o operă de 500 de lei
Operele expuse în cadrul expoziției au avut prețuri cuprinse între 350 lei și 1250 lei. "Crochiu", lucrarea realizată și donată de Dragoș Trăistaru, evaluată pentru această expoziție cu vânzare la 500 de lei și care ilustra o femeie privindu-se în oglindă, a fost cumpărată de șefii municipiului, respectiv de primarul Florin Cârciumaru și viceprimarii Adrin Tudor și Aurel Popescu. Aceștia au evitat să spună ce lucrare au cumpărat. "Suntem cu toții conștienți de importanța strângerii cât mai rapide a fondurilor necesare pentru că am înțeles că termenul limită este luna septembrie a anului 2016", a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.
Adrian Tudor a spus că desenul în tuș, cumpărat împreună cu ceilalți șefi ai municipiului, va fi donat cel mai probabil primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto









Vizualizări: 516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: