Şi-au refăcut jurămintele de dragoste după 50 de ani de căsnicie

Eveniment deosebit joi la Târgu Jiu, o prefaţă a sărbătorii Dragobetelui, zeci de cupluri din municipiu reînnoindu-şi jurămintele de iubire după 50 de ani de mariaj. „Nunta de Aur” a adus la biserica de aramă de pe Calea Eroilor nu mai puţin de 73 de perechi de gorjeni care au rezistat de-a lungul anilor şi care în 2018 aniversează o jumătate de secol de convieţuire cu acte în regulă. Primarul Marcel Romanescu le-a fost acestora naş la slujba oficiată de preoţi special cu această ocazie, toate cuplurile fiind invitate apoi la o masă festivă la restaurantul de pe Insuliţa Jiului.

Valeria şi Petre Niculescu au mărturisit că doar dragostea i-a ajutat să răzbată prin timp în cei 50 de ani în care au fost împreună. Din 1968 şi până acum, cei doi au trăit multe, şi bune, şi rele, dar peste toate au trecut cu multă înţelegere. „Dragostea şi înţelegerea timp de 50 de ani. Să fii maleabil unul cu altul, să ierţi, că altfel nu poţi rezista. Noi am rezistat atât pentru că ne-am înţeles foarte bine”, a mărturisit Valeria Niculescu. Soţul său, Petre, a avut ocazia ca la acest eveniment să se revadă cu colegi pe care nu i-a mai întâlnit de când a ieşit la pensie, iar de atunci au trecut vreo 20 de ani. „Vreau să mulţumesc primăriei pentru această iniţiativă pentru că nu de masă ne bucurăm, ci pentru că aici am avut ocazia să mă revăd după zeci de ani cu alte trei perechi care au aniversat la fel ca şi noi 50 de ani de căsnicie. Sunt foşti colegi de serviciu pe care nu i-am mai întâlnit şi pe care acum i-am revăzut cu mare drag. Altfel, nu aş mai fi ştiut nimic despre ei, deşi, vorba aceea, suntem aici în oraş şi ar fi fost posibilă oricând o revedere. Nu a fost însă să fie până acum”, a mărturisit Petre Niculescu.

Sărbătorirea celor 50 de ani de căsnicie a fost un bun prilej pentru unele cupluri şi de a-şi reînnoi jurămintele de iubire, Silvia Drăgodan fiind una dintre gorjencele care nu a ezitat să mărturisească iubirea pe care o poartă pentru bărbatul alături de care a trecut prin viaţă în ultima jumătate de secol. „Am realizat multe în aceşti 50 de ani şi prin iubire şi respect am ajuns la acest moment. E minunat când iubeşti, când vezi oameni fericiţi alături de tine. Am avut parte de două accidente şi mi-a fost alături în cele mai grele momente. Dacă ar fi să reiau viaţa de la capăt, tot cu el m-aş căsători”, a menţionat gorjeanca.

La masa festivă, la fel ca la slujba de la biserică, naşul Marcel Romanescu le-a fost alături fericitelor cupluri. El a menţionat că până acum avea doar cinci perechi de fini. După această zi, numărul lor a crescut substanţial. „Este o zi deosebită şi pentru noi, dar şi pentru cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Sunt un model pentru cei tineri, pentru societate. Sunt 50 de ani care ne demonstrează că şi noi putem lăsa răutăţile deoparte şi ne putem înţelege. Sunt un exemplu de bună practică. Sunt mândru că am 73 de noi perechi de fini. Aveam doar cinci fini până acum, după acest eveniment numărul a crescut foarte mult”, a menţionat Romanescu.

Vizualizări: 2,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: