Simptom al cancerului care se agravează atunci când încerci să dormi

Medicii lansează un avertisment în ceea ce privește un simptom al cancerului care se agravează atunci când încerci să dormi. Conform specialiştilor, dacă o anumită durere care nu e cauzată de un traumatism se accentuează seara, poate fi un simptom de cancer.

Dr. Deborah Lee de la Dr Fox Online Pharmacy îi sfătuiește pe cei care se chinuie să adoarmă să consulte un medic de familie dacă problema persistă mai mult de trei săptămâni.

Deși cancerul poate afecta fiecare persoană în mod diferit în stadiile sale incipiente, este important să cunoști principalele simtome pentru identificarea afecțiunii.

Simptomele timpurii ale cancerului nu sunt atât de evidente. Majoritatea pacienților se îngrijorează abia când observă un nodul sau o sângerare neobișnuită.

Dr. Deborah Lee, de la Farmacia Online Dr. Fox, spune că durerea din timpul nopții se numără printre cele mai frecvente simptome ale cancerului.

Cancer Research UK notează că aproximativ 38% dintre toți pacienții care au cancer vor avea dureri moderate sau severe atunci când dorm sau încearcă să doarmă.

În timp ce „este important de precizat" că durerea poate fi rezultatul multor alte afecțiuni, există câteva semne care ar putea ajuta la identificarea cancerului, a explicat Dr. Lee.

„Unul dintre semnele care arată că durerea poate semnala cancerul este durerea care se agravează noaptea, precum și durerea care nu este legată de traume. Pot exista și alte simptome, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, stare de rău, oboseală, greață, vărsături sau febră", a explicat ea, conform Mirror.

Medicul a explicat unul dintre principalele motive pentru care durerea canceroasă poate fi mai rea pe timpul nopții.

„Când vă întindeți, acest lucru schimbă distribuția greutății tumorii și a țesuturilor din jur, [putând provoca durere]", a spus Dr. Lee.

Ea îi sfătuieștepe pacienți să se adreseze medicului de familie în cazul în care au dureri inexplicabile în orice parte a corpului care persistă de trei săptămâni sau mai mult.

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: