Simptomele bolnavilor de coronavirus, din prima zi pana in ziua 17. Perioadele critice

Care sunt simptomele bolnavilor, pacientii infectati cu coronavirus. Simptomele observate de medici la persoanele testate pozitiv cu COVID-19.

Cercetatorii de la Universitatea din Wuhan, orasul din China de unde a inceput epidemia, au constatat ca exista un tipar al simptomelor la pacientii diagnosticati cu noul coronavirus. Aproximativ 99% dintre pacienti aveau febra mare, mai mult de jumatate se plangeau de oboseala si aveau tuse seaca, o treime dintre ei aveau dureri musculare si dificultati de respiratie.

Studii realizate in China au arata ca 80 la suta dintre pacientii infectati au prezentat simptome moderate, 15 procente au simptome severe si 5% ajung in stare critica.

Cum evolueaza simptomele la pacientii cu COVID-19. Care sunt zilele critice:
Primele simptome pot aparea dupa cinci sau chiar mai multe zile de la momentul infectarii cu COVID-19. La inceput, aceste semne amintesc de pneumonie, dar starea pacientilor se inrautateste rapid. Pneumonia, in schimb. nu evolueaza la fel de vertiginos precum noul coronavirus.

- Ziua 1: Pacientii fac febra, resimt oboseala, dureri musculare si au tuse seaca. Dintre acestia, un procent mai mic ar fi acuzat o stare de greata cu o zi-doua inainte sau ar fi avut diaree.

- Ziua 5: Pacientii au dificultati de respiratie, in special persoanele in varsta sau cele care au afectiuni cronice preexistente.

Vezi AICI cum evolueaza simptomele la pacientii infectati cu coronavirus.

Vizualizări: 2,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: