Sindicalist: Intrăm în grevă, nu se poate așa ceva

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia amenință cu stoparea activității, revoltați fiind de faptul că legea care ar fi trebuit să le permită pensionarea mai devreme nu se aplică. Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că prima grevă de avertisment va avea loc joi, la schimbul I.

Revoltați că nu sunt luați în seamă și că legea care le permite să plece mai devreme acasă nu se aplică, minerii spun că intră în grevă. Bunoaica spune că oamenii s-au săturat să fie mințiți, mai ales că s-a anunțat și vizita Ministrului Muncii, joi, la Târgu Jiu, însă aceasta s-a amânat.

”Prima dată vom face grevă de avertisment, joi la schimbul 1, două ore, de la 07:00 la 09:00, și vineri la fel. Oamenii vor vedea că este o situație dificilă la guvernare și s-au săturat să fie mințiți. Dacă nu vor veni să discute cu noi, intrăm în grevă generală. Aseară am văzut că nu mai vine Budăi la Târgu Jiu. Am avut discuții cu cei de la PSD și ni s-a promis că o să vină cineva să discute cu noi, dar fără ministru. Nu este normal așa ceva. Sunt multe tensiuni în rândul minerilor. Am avut promisiuni ca va veni domnul Budăi, dar se pare ca nu o să fie așa”, a spus Nicu Bunoaia.  

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu mai ajunge la Târgu-Jiu pentru întâlnirea ce fusese anunțată pentru joi, la Prefectura Gorj. ”Cu siguranță va veni, dar nu știu de unde s-a scos că va veni joi”, a spus deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Vizualizări: 4,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: