Sindicalist: Se lucrează la ordonanţa care va prelungi grupa de muncă

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt încrezători că salariaţii companiei nu vor pierde, la începutul anului viitor, grupa de muncă. O comisie ministerială va ajunge în cariere să vadă condiţiile în care lucrează minerii.

Din datele sindicaliştilor, măsurătorile făcute în cariere arată că guvernanţii trebuie să prelungească avizele pentru condiţii deosebite. În ciuda faptului că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara în vară că nu mai există temei legal pentru ca avizele să fie prelungite de anul viitor, sindicalistul Nelu Roşca susţine că vor fi făcute modificările legislative astfel încât cei aproape şapte mii de salariaţi ai CE Oltenia să poată fi încadraţi în continuare în condiţii de muncă deosebite.

„În sectorul nostru de activitate, unul dintre factorii de risc care ar fi primordial este factorul de microclimat, iar acesta nu este luat în considerare. În noua reglementare legislativă, probabil că, în felul acesta, vor vedea aceste aspecte la faţa locului şi o să aibă convingerea că nu greşesc în momentul în care vor introduce şi acest factor de risc. Eu nu am auzit declaraţia doamnei Olguţa Vasilescu. Eu cred că n-a fost pusă în temă cu privire la subiect şi a fost o declaraţie nefericită la momentul acela, necunoscând detaliat acest aspect”, a explicat Roşca, la Radio Infinit.

Măsurătorile făcute deja în cariere arată că oamenii sunt afectaţi de praf, zgomot şi cărbune. Aşa că pot primi în continuare această grupă de muncă. Gabriel Căldăruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat că guvernanţii au început deja să lucreze la ordonanţa care va prelungi aceste avize şi de anul viitor. „Am văzut şi eu acel comunicat prin care s-a anunţat că vine acea comisie mixtă. Va veni să constate măsurătorile care au fost făcute, din care rezultă foarte clar că salariaţii trebuie să beneficieze în continuare de condiţiile de muncă. Din punct de vedere al noxelor, prafului sau zgomotului, nu s-a schimbat absolut nimic. Din informaţiile pe care le am, măsurătorile arată faptul că se încadrează în acele limite ca oamenii să beneficieze, în continuare, de condiţiile de muncă. Foarte bine că vin şi fac acest lucru. E deja redactată acea ordonanţă de urgenţă pentru ca oamenii să beneficieze în continuare de acele condiţii deosebite”, a dat asigurări Căldăruşe.

Vizualizări: 1,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: