Minerii aşteaptă noi creşteri salariale. Ce spune Pîrvulescu!

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia se aşteaptă ca în această toamnă să fie discuţii cu privire la distribuirea economiei la fondul de salarii, aşa cum s-a promis în primăvară. Atunci nu erau excluse nici noi creşteri salariale, dar şansele sunt extrem de slabe.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, nu pare deloc optimist. „O să cerem o analiză în cursul lunii septembrie. Probabil că în prima comisie mixtă din octombrie ni se va prezenta. Trebuie să fim cinstiţi şi să prezentăm oamenilor situaţia reală. Mulţi comentează situaţia la 6 luni, fără să se uite pe anumite elemente din bilanţ”, a spus Pîrvulescu la Gorj TV. „Nu spun că nu vor mai fi creşteri salariale, spun că nu sunt optimist. Se va face o analiză, dar ştim cu toţii care este situaţia financiară a CEO şi trebuie să fim realişti. Dar, trebuie discutat, să nu uităm că anumite capitole din CCM se renegociază anual, chiar dacă a fost semnat pe doi ani contractul”, a adăugat acesta.

Dumitru Pîrvulescu a spus că bugetul prognozat la începutul anului nu va fi realizat: „Când s-a negociat Contractul Colectiv de Muncă s-a negociat în baza unui buget. Din păcate, bugetul ăla nu va fi realizat. O altă problemă este pe partea de program de lucru. Când s-a negociat, s-a negociat pe activitatea minieră că se lucrează la şapte zile în primul trimestru, cinci zile în trimestrul II, şase zile în trimestrul III, şapte zile în ultimul trimestru. Situaţia tehnologică din cariere a impus ca în foarte multe cariere să se lucreze 7 zile din 7. Inclusiv prin sporul acela de sâmbătă şi duminică sunt destui bani consumaţi”.

Liderul FNME a spus că mai sunt discrepanţe salariale între oameni care fac aceeaşi muncă, dar nu atât de mari ca anul trecut. „Chiar dacă s-au făcut paşi pentru armonizarea salariilor, încă există diferenţe între salariaţi, chiar dacă nu atât de absurde cum erau înainte”, a explicat Pîrvulescu.

Vizualizări: 4,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: